19.2.16

21.2.14

Sabar itu indah :)

Sabar itu indah sabar itu panas... memang panaslah kalu ko di kelilingi oleh orang2 yang selalu menguji kesabaran kau...
 
Tapi ako cuba jer bertahan nie, tolong jangan cakp ako racist tapi tulah kalau kau bekerja dengan company cina dikelilingi staff cina memang sakit kalu ko xkuat kalu ko xsabar...
 
banyak yang dungu dari yang cerdik dah dungu xnak plak dengar cakap orang umur setaun jagung nak mengajar orang.. sabar itu indah memang indah kalu selalu dikelilingi orang macam nie.
 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

20.1.14

Statik Tetap Sama

Tetap sama statik jer dari dulu.. Kadang2 rase nak berhijrah jer sedih bai kalau ko keje penat2 tiap2 taun sama jer yang kau dapat.. Naik semua ke elaun basic ko tetap macam tu!

P/s: syukur ape yang dapat nanti lebih2 riak plak..cube ingatkan diri sendiri..

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

12.11.13

RACIST

- Rasa di tindas

- Rasa semua kesalahan di bahu ko

- Rasa gaji ko paling sikit dari budak SPM ( ko ade degree) orang baru masuk pon gaji beza 2, 3 ratus jer dengan ko

- Rasa keje ko punyalah banyak org yang goyang kaki jer keje senang gila tapi gaji lebih ribu2 dari ko

- Rasa sakit ati bile orang asyik kutuk MA LAI YAN .. cakap...cakap tanpa henti

- Rase orang ni blagak pandai macam diri tu hebat padahal pandai becakap jer keje 0

- Ko cuti 1 ari jer even half day pon panas tinga ko menjawab kol bos ko...nape xtanya cedik pandai yang gaji lebih ribu2 dari ko? Orang lain cuti sampai 2minggu relex ko 1 / half day dah melalak melolong kol cari   ko.. masuk akal???

Kesimpulan : Orang yang hanya pandai becakap belum tentu pandai wat keje orang jenis ni hanya tahu mencari kesalahan orang lain hanya tahu mengarah tapi bile orang yang di tindas tiada tahu ko gelabah ape pon xtahu..tutup jer tpon bile cuti senang di luar kawasan...


   - RACIST -

8.11.13

Love You Mr Arrogant


Saya memang tiada kekuatan untuk menulis dalam kate lain saya MALAS nak update blog… MALAS ni telah berluasa semenjak saya ade baby kecik  IMAN IZZUDDIN…

Yea saya sangat bz menguruskan si kecik sehingga tiada masa hahahhaha… kalu ade masa nak update pon kat opis… Nampak sangat ko ngular time waktu keje hehahaha… ado ako kesah? Bile malam si kecik tido ako pon sama tido xde masa ako nak layan bende lain sebab baby bf so malam2 baby akan bangun bf  kadang2 meragam.. saya cepat letih dan ngantuk lebih2 lagi kt tempat keje ohhh cepatlah 5.30 saya selalu tak tahan….

Saje jer ubah tulisan mcm cantek jer…mcm comel jer…mcm kuit jerrr… kami sebenarnye baru balik bercuti di cameroh 3hari 2malam di puncak yang sejuk menyebabkan baby deman batuk sesema dan ako turut sama dijangkiti… moga cepat2 sembuh sayang2 mama semua.. N3 cameron belum ade kegigihan untuk mengupdate L J J


P/S : Ade yang maki ako ni kan tajuk xde kena megena  dengan cite diatas… puihhh sabar yea kawan2 at list ako ade letak gambar Mr & Mrs Arrogant korang JJ 


25.10.13

Sheila On 7



Gilo ko Sheila On 7 kat Hot Fm dah lama ako xlayan SO7 nie...memang suke dengan group nie aiiii lahh Duta   bile lah nak tengok muka secara live... suka dengar lagu diorg nyanyi unplug kat Hot Fm pagi tadi..




P/S : Layanlah lagu baru diorang Canggung

7.10.13

Repvblik - Sandiwara cinta




Sandiwara Cinta – Repvblik

Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Airmata pun tak lagi mau menitis

Alasan yang sering kali ku dengar
Alasan yang sering kali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku

Chorus

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas tak berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Mungkin ini jalan yang engkau mahu
Mungkin ini jalan yang kau inginkan
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

Ulang Chorus 2x

Ku terima walau sakit hati

4.10.13

Indu nak beblogging macam dulu!

Asalamualaikum smua... Aiiii lahh hayyy indunye ako nk Beblogging mcm dulu!! Sibuk sangat sejak ade baby kecik nie... Yeaaa saya rindu sangat dengan Blog saya : Aku Die Unique #prasanmcmpopularsgt hahahaaaaa ehhhhhh memang syok sendiri pon.. Hopefully next year will be active back... Salam sayang with love amoy muuuuaaahhh ... seperti biase pic atas my manjer Iman Izzuddin Jaafar

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

14.7.13

Happy Fasting

5 ramadhan dah ari nie... Alhamdulilah harap2 semuanye berjalan lancar amin ... :)

Ade kalanye kite rase kite disayangi sebab sakit pening ape2 keadaan kite menjaga mereka tapi bila sesuatu hal mereka lebih pada yang lain... Terasa diri mcm x di sayangi... Yeaaaaaa! saya sangat bekecil hati mungkin yang kecik ni pon sama akan ikut jua :((


P/s: salam ramadhan semua and hapy fasting... Myb I'm not a good mum for them n not a good wife for u :((
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3.7.13

Al-Fatihah

Salam pagi rabu all readers... Mohon pada semua yang singgah di blog nie sedekahkan al-fatihah pada bapa saudara saya yang telah meninggal pada pagi ini 03.07.2013 jam 12.00 pagi. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan dipermudahkan segala urusan di sana amin yarabill alamin.... Al-Fatihah


P/s: terima kasih pada semua moga allah merahmati kalian semua!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2.7.13

BURGERBYTE SENAWANG

Ni masa kami jalan2 beli barang anak3 seperti biasa kalau dah kuar tu anak3 ako confirm misti nak mkn McDonald, kfc, pizza hokkk olooohhhh mama ngan ayah ko nie dah xbleh blah dah dgn kfc McDonald pizza nie oiittt! Pelisssslah sayang3 mama smua nie! Tp mama ko tetap makan gakkk acamner tu????

Ok kite try selera baru burgerbyte kat senawang hage burger siti memang mahal skit compare dengan burger biasa yg kite beli tu tapi terbaekkkk sedap ko!!! Waga2 seremban memang ako rekemenlah sape yang nak g try makan sana xrugi pon kalu bayar mahal memang puas atilahh!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.