30.12.09

Ako Benggang ^__^

Benggang gilos bila nak end of month jee..pasti benggong2 ramai2 call ako..wei kalu yea pong ko nak cuti sabar aarr ako nie dua jee tangan mana nak wat tu nak wat nie wei ****** dh peee aar ako carut nie....jap2 kan tpon lagi jap2kan tpon lagi....peehhhhh apo ko x reti bahasa ke "AKO TENGAH WAT NIEEEEEEEEE......iskk...isssskkk...kalu dulu punya orang jng harap ko dapat awal report mcm ako tau...hehehehe..sebab tu zero complain....

Ako pong heran ade sorang nie...ari2 tpon tanya soalan2 bodoh kek ako "wei ako tau aarr tpon tu kompeni ko bayar tapi jng sampai nak tunjuk sangat2..jap2 cal tanya tu nie...kadang2 bende2 remeh temeh pong ko nak tanya..eikkkkk laaa terlebih rajin plak ako rase.....musykil...musykilll ako...bende yg blum sampai date line pong ko nak higlight kek ako...huhukk..huhukkhukk...



29.12.09

MuM Please Forgive Me...

Mungkin ke Mum ako akan memaafkan ako??? sebelum nak p keje tadi berlaku skiit perselisihan pendapat di antara ako ngan mum..tapi ako dh apologize kat mum ako "mum adik minta maaf mum bukan niat nak luka ati mum tapi dalam keadaan kite macam nie kite kena ati2 dengan sape2 pong kite x bleh nak suka2 cite pe yg telah berlaku..even dia tu my sis pong nanti yang susahnya mum"....mum mcmn adik nak terangkan supaya mum paham ape yg sebenarnya tersurat dan tersirat di ati adik nie...peeehhhh memang susah nak wat mum ako mengerti bagaimana prasaan sayang ako pada dia, bagaimana ati sorang anak yang x mahu melihat ati mum terluka & menangis....

Walaupon jawapan yang mum berikan begitu dingin skali tapi x pe aarr...ako pongg x tau mum ikhlas ke x memafkan ako...mungkin ako bukan aarr seorang anak yg baik untuk mum ako..tapi ako dah berusaha untuk menjadi seorang anak yg baik...Please Forgive Me Mum..

28.12.09

Tadika Cina???

Lagi beberapa ari lagi kite akan melangkah ke taun baru...2010 dan lagi beberapa ari gak aarr anak sulung ako (lelaki) akan menglangkah ke alam prasekolah...x tau aarr nape sejak 2,3 ari nie ako rase mcm gelisah baban..korang percaya x ako still risau kat anak ako tu:-

1)bab nak p toilet....slalu kat umah bila nk p toilet kencing dia akan memekik "appi nak kincing" ateh dia akan tolong buka sluar abis trus p toilet...tapi kalu kt tadika teacher tu cakap dalam seminggu nie dia akan tolong aarr tapi yg aku musykil sangat...toilet kat sana nak kata bersih x aarr sangat lubang tandas tu pong dh pecah..anak ako nie kalu kotor skiit dh geli..suar basah skit dh minta tukar...???banyak aaar yang ako pikir...nak ke dia ckp kt teacher dia nak kencing...mau dia tahan kencing nanti...aarrr sudah ako dh risau dohhh

2)nak ke dia p tadika nanti...anak ako nie walaupon anak sulung tapi manja ngalahkan adik eikkk..manja sangat dia dengan ayah dia...ako takut sangat2 kalu dia x nak p tadika....????serabut...serabut otok ako....

3)ako & B cadang nak ambik cuti nak antar dia p tadika ari pertama...ako mungkin 2 ari kot...tapi b kena aarr seminggu kot coz anak nie memang kalu pe2 pong kalu ayah dia ade dia lebih confidern n senang dipujuk...good luck aarr b dalam bab pujuk memujuk nie...

4)ako & B nekad pas antar said bai2..cium2 skiit pas tu x kire dia nangis ke dia tergoleng2 ke ako & B kena kuatkan ati tinggalkan dia di tadika tu...kalu x wat cam tu sampai bila2 pon kena tunggu...tapi mampu ke ako tahan lihat anak ako menangis...ako perlu kuat sangat2...harap2 anak ako x menangis x wat prangai..ako benar2 takut sangat2 bila pikir bab nieee...???

5)kadang2 ako mcm rase was2 plak btol ke pilihan ako nie??? ako antar anak ako ke tadika cina...antara subjek yang diajar bahasa cina, BI, bahasa malaysia, matematik, science, computer, smart reader program & pendidikan islam..bahasa penghantaraan bahasa cina...since ako pong dari chiness school hopefully my soon can be success like her mama..tapi mapu ke anak ako menguasai bahasa cina nanti??? Bahasa english ako x kisah sangat sebab kat umah anak2 memang cakap dalam bahasa english, bukan ako yg ajar tapi anak ako blajar cakap sendiri melalui chanel disney cartoon yang ditonton ari2...even kalu ako ckp malay pong anak2 akan balas english..tu ako syukur sangat dia cepat faham dan senang cakap dalam english..tapi macamana bahasa cina bleh ke??? wahhhhh..waaahhh..runsing + runsing + runsing....

Ntah aaarr sebagai mama ako hanya ingin yang terbaik untuk anak2 ako...harap2 anak ako dapat mengatasi segala prasaan malu & takut agar dapat ke tadika dengan seronok untuk bertemu kawan2 baru..mama pong bleh tenang wat keje kek opis....
 

26.12.09

Teringin Nak Berkarok + Bowling + Coklat + Aiskrim

Ari nie pas p kenduri dgn B trus balik umah...yg bestnya mereka smua dh tdo..ako???still kebingungan nk wat gapo nie aiii..huhukhukk..tdo x mau eikk..ako bukan jenis yg suka tdo petang, walau penat mcmn skali pong akan ku gagahi x kan ku lelapkan mata nie...sebab eikk >>> malamkan susah nak lelapkan mata nie...org lain dh tdo ako dok terkebil2...

Busannya ako rase eikkk...nk kuar..luar dh mendung nak ujan...layan jee blog terjah member2 punya blog...rase2nye ako nk kuar bersosial tp Mr B ako tdo tanpa prajudis...nak p karok lama x karok aaarr indu dohhh...agak2 kalu dia bangun ako ajak dia setuju x??? Huhukhukk...bestnyaaa kalu x p karok p bowling pon ok gakk...dh giant sangat nk main bowling nie.....errmmm tibe2 ako teringat coklat yeahhh i like coklat ermm sedap2..askrim bleh gak...





 



4 perkara yg bermain dipikiran ako ketika busan aarrrr sangat2...kalu nak p karok nak karok lagu apo eikkk..aarr blasah jee aaaarrr huhukhukk..;


21.12.09

Lelaki Memang Susah Nak Terima Arahan Dari Pompuan???

This month rase2nya memang semangat ako meruntum abis2san..peehhh....semangat nk p keje x de lansung..CUTI??? Yup memang ako nk sangat2 tapi maybe bkn rezeki ako kot...memang rancangan bercuti dh ade tapi terpaksa dibatalkan atas sebab2 yg terlalu rumit utk dihuraikan..yg pastinya byk peristiwa yg berlaku pada mum ako..termasuk aarr rumah mum ako...yg x terjangkau difikiran kami bende2 nie smua akan berlaku...cukup aarr bende2 nie berlaku skali je..harap2 bende2 nie smua x kan berulang lagi..

Jadi ako lupakan je CUTI dlm kamus idup ako...Mood nk keje 2 memang dh ilang..mungkin ako rase dh penat sgt2 keje...org cuti ako keje org keje ako keje...emmm..dh lahh bagi instruction kat kelik2 nieee x nk dgr aleh2 ako yg kena tiauw cukup2..smuanya ako nk jawab...tu laaa kalu dpt kelik2 yg XXXiXX...sensetif skiit nk mention susah btol nk trima arahan kita...dia ingat dia baguh sgt...ako pong x faham aarrr nape susah sgt nk control diorang nie...yup ako tau ako pompuan nk arah lelaki memang sukar org lelaki nk terima...tapi pls aarrr nie kan kejee...

Rase nk terajang je ako kek anu..dia...geram aaarr dh tu carut2 plak kat ako..iskkkk x masuk akal tol...kalu layan ako pong jadi benggong mcm diorang...

17.12.09

20 TaHuN TaNpA KiLauN Emas...MamPukaH MalaysiA???

BERBEZA dengan Vietnam, kesebelasan skuad negara tidak punya 'misi melakar sejarah' dalam pemikiran apabila turun ke gelanggang, hari ini untuk cuba menamatkan kemarau penantian pingat emas yang sudah berlanjutan selama 20 tahun.

Kita Tunggu Jee ari nie...ok aku tinggalkan N3 nie dengan ???????? Menang ke tidak



EMPAT tonggak (dari kiri) Nasriq, Aidil Zafuan, Muslim Ahmad dan Sabre sedia gempur kubu Vietnam, petang ini.


16.12.09

SMS YaNg MeRuNduMkaN MooD Ako <*_*>

Jap tadi Mr B ako sms " B kena p Kuala Terengganu Jam 5ptg nie" lebih kurang mcm tu aar sms eikk malas aarr ako nk tulis blahh..blahh..blahh..yg lain dia tulis tu...laaa..minggu nie asyik kena keje luar jeee...ako dh pikir2 dh mlm nie ingat nk ajak kuar...ntah nape plak ako rase memang x de mood langsung nk keje dlm mggu2 terakhir nk msk taun baru niee....huhuhukkk..88x (bro jng mare aarr bkn 23x yo..)

Yea ako pong paham nk wt cam neer dh tugas diakan..janji selamat pegi n slamat balik..tapi rase eikk sunyi aarr malam nie ako + anak2....lari mood 90 darjah..dh aaar kek opis rase benggang  jeee cuaca pong suam2 kuku...skali dussshhhh...x po aarr lain2 ari mungkin bleh bersosial ngan Mr B ako biaq aaar dia keje...

Badan nie rase sakit2 jee ari nie...napo plak nieee...letih+lesu+++



15.12.09

Audit Succeed, Bos P Oversea Vacation...Me???

Mungkin tu mood ako asyik down jeerrr kot...waaahhhh dh 2 mggu ako bertungkus lumus, balik lmbt ari2 skali result well done!!! Succed siootttttt...bos dh blah p new zealand...ako??? wahhhhwahhhh huhuhukkk x kan x de pe2 kot...aaaarr janji nk bg promotion mcmn cite nie bossssss...

Bos oh bos...kalu ko baca keluhan ako "bos mana janji2 manis mu cepat balik ako tgh tunggu kenaikan ako nieee..hehehhe..blehhh aarrr bos ako dh nak muntah asyik2 ko blanja ako KFC jeee...ako x mau dh rasuah KFC jeee bg ako...ako nk kenaikan gaji ++++$$$$ huhuhukkk...." Bonus dh tentu nk bos..gaji naik lagi aarrrrr ako nakkkkk...Ok aarr bos adiosss appy holiday jng tercekik terbaca N3 ako yoooo!!! Lalaaalaaa....jom dance 5,6,7,8...naik aaarr gaji ako cepat grenti ako keje lebih cermilang gemilang...



FB Status

“hargai apa yg ada didepan mata.kasihi,sayangi,hargai agar org yg disayangi tdak terasa terabai & kau akan rasa kehilangan bila ia tiada di depan mata.”

Wahwaahhhh..hebat eikk status FB Mr B ako..ekekekek...ntah nape plak ako rase mcm terpanggil eikkk nak copy paste ape yg dia tulis....difikir2 balik memang betul ape yang dia tulis tu..ok B jangan pandai teori saje pratikal pong kena seiring...


14.12.09

Mood = tired + bore


Muahahahah..pe nak jadi nie..badan nie letih aarr sangat2 nie..pala pong dh pening...ikutkan memang x da mood nak keje...kat opis nie dh aaar rase bore gile2 wawaaaaa..nape plak suasananya begini yaa!!!

8.12.09

It's not a good word

Ade sorang member lama sama2 skolah dulu aarr...biase aaar dh lama x jumpa cuma berhubung melalui FB jee dgn x studen SMxx malas aar ako nak mention nama sklolahkannn...nanti smua tau...so dia nie kire webmaster dlm FB untuk x studen SMxx taun 9./9.??? Yang ako x syoknye ako masuk aar blog dia dh dia link melalui FB kita pon go to jee aarrr...ako pong komen aarr dlm blog dia...korang tau pe dia balas??? Bleh plak mamat nie tulis
^
^
^
jadi.. apo la ko. Sejak bila plak ko pandai menulis yer.. keeke. masa kat kelas tu takde lak tokoh..

I don't thing it is a good word for the webmaster or for the seorang penulis blog...please aar we are not so closed at school but we can share the knowledge or what ever program for x student SMxx... and one more thing i want u know... for me aaarr u are not so popular maaa at school...so don't syok sendiri laaa...
kat skolah dulu memang ako kurang gaul dengan student malay yang memang best friend ako melayu bleh kire pakai jari ...ako memang lebih dengan kawan2 cina since i'm from chiness school so memang ako lebih selesa kawan dengan diorang...

Now i'm working with one of company as a logistic operation also same all chiness staff only me...one malay staff. Jadi ako pong x kisah sangat dengan member skolah ako dulu...memang kita satu class tapi kita x mesra and ako pong x rapat dengan ko..harap2 bahasa tu biaq halus..Budi bahasa kan amalan mulia...Adios

7.12.09

TERIMA KASIH BANYAK2....ALHAMDULILAH

Mau je ako carut2 bila dapat sms dari ...??? seseorang yang memang ako dah padamkan nama dia dalam idup ako.."terima kasih banyak2...alhamdulilah"... sms yg ako terima dari ko..Wei minah sudah aarrrr x perlu ko nak berlakon lagi seolah2 ako plak yang bersalah dalam hal nie sedangkan ako dah tau dah cite donggeng ko yang pandai sangat2 berlakon wayang..

kalu ako balas balik ako pong benggong mcm ko...so pendekatan yang baik x payah layan...untuk pengetahuan ko minah beruk ako x heran pong kalu ko nak jaje cite nak buruk2 kan ako...silakan x kisah sebab ako memang tau sangat2 n masak sesangat na perangai ko yang memang suka buruk2kan orang kat belakang depan orang memang pijat semut x mati...smua yang x elok ako yang elok2nya ko je aarr..x kisah wat aaarrr ko nak alhamdulilah ke nak pe ke..ko cakap aaarr tapi ako tau kebenarannya dan ako percaya lambat laun orang akan tau gak cite sebenarnya...kalu ko berak lama2 bau tu akan terhidu gakkk..

4.12.09

AUDIT CHEVRON POSTPONED TO 10TH DEC 09

Lega rasenya audit 04.12.09 postpon 10.12.09 lega skiit bleh ako bernafas walaupon postpon beberapa ari bleh gak ako prepair mana yg x siap..huhuhukk...minggu nie ako memang bz banggat tahap gaban...penat rase eikk...kalu dapat kontrak dari chevron kire kemenangan bg kompeni ako..tapi ako??? harap2 naik aar gaji ako seperti mana yg dijanjikan oleh bos ako...minggu nie ako dapat handpon baru dari bos ako yang lamanye dah rosak dah...hehheeh...kalu tau nyonya n the geng confirm gossip panas sampai ke opis walaupon handpon nie untuk kegunaan keje...pe2 pon hopefully success hendaknya bagi taun baru nie dalam kerjaya ako...amin...adiosss