13.12.10

Bahagia Tapi Jiwa...

Bahagia tapi jiwa...
masih meratapi segala kesalahan yg telah ako lakukan
masih mencari dmanakah letaknya cinta hakiki pada tuhan
cinta hakiki sesama insan..

Tuhan ako yg lemah yg kian jauh terus hanyut
di lautan di pukul ombak di pukul badai hingga
diriku tersedar ketika berada di tepian pantai
baru kini ako sedar betapa jauh ako pergi
betapa jauh ako tersasar...

Tuhan ko ampunkankah dosa ako ini???
ko terimakah taubatku ini???
ako takut sangat dgn balasan yg akan ko
beri padaku...

Hurmmmm berilah ako kekuatan utk terus
berdiri dgn pendirian ku ini jangan ko paling
kan diriku utk melakukan kembali kesalahan
yg pernah ako lakukan...

Moga hijrah ini
memberi kebahagian ketenangan yg ku cari
amin yarabil alamin...

5.12.10

Hurmmm

Hurmmm bunyi macam ngeluh ajee tp hakikatnye ako xpaham nape manusia xpernah puas ati dgn ape yg dperolehi..kdg2 ako terpikir andai kate ako dtempat mereka mungkinkah ako jua begitu? Masyallah minta djauhkan ako dr segala sifat dengki ddlm atiku amin...

Dugaan ni telalu besa utk ako lalui...kekuatan yg ade hanya pd husben anak2 abah membuat ako terus teguh berdiri dsini..maaf kawan ako bukan mau lawan ako hanya mau meneruskan kehidupan nie dgn tenang dgn mencari keredhaan allah..kalu
Ko pikir cara ni akan membuat ko bahagia utk kepuasan ati ko truskanlahh..

Mengenali dirimu adalah satu kesilapan besa dlm idup ako..

27.11.10

Terlalu HebatKah Ako

Wahhh mcm hebat je bunyi N3 kali nie padahal xhebat pon...cuma ako saje je bajet hebat hahaheheha ade yg kena penampar kat ako ni kan...adoiyaiii sebenarnya hebat sgt ke ako ni sampai kadang2 naik busan ape yg ako lalui rase mcm scary pon ade...hurmmm bunyinye macam ako ni xreti bersyukur ape yg telah dtakdirkan utk ako???

Yea adekalanya ako merase sgt kesal dengan ape yg telah ako lalui selama nie..terasa perjalanan ako nie terlalu sukar untuk ako tempuhi..xputus2 dengan segala kesalan hurmmm tuhanku hanya ko tau ape yg dmaksud oleh ku..korang nak tau ke? Rase2nya xpayah leh ambik taw biar ako yg telan segalanya kerana semua yg berlaku adelah dr kesilapanku sendiri..

Hebatnya ako dan pandainye ako memyembunyi segala kegelisahan, kekesalan yg ako hadapi skg...tuhanku ko beri ako kekuatan utk meneruskan kehidupan nie..namun ako bersyukor dikurniakan husben anak2 yg sentiasa menerima diri ako seadanya. SAyAng kamu semua ketat2..doaku agar husben anak2 ku tidak berubah terus bersama hingga akhir hayat amin yarabil alamin...

Muahahehaa..bajet sedihnya ako nie kata hebat sangat biase lerrr ako ni kadang2 terbabas gak...


 Nie anak sulung ako rupe sebiji mcm ako ensemkan ..hebat tau masa show kt schol dia menari...

Anak no2 ako..kontrol ensem nampak dik..rupenye memang beza dgn abg tapi bile dh besama ade irasnye...

21.11.10

Down wehhh!

Ari ni dok umah xg mana2 sb utama ben (shotfom husben=ben) ako keje ari ni. Sudah jd kebiasaan kalu ben ako kejo ako cuti memang ako xkan kuar g mn2 malas wehhh! Ari ni sgt menguji kesabaran ako sekali gus menyebabkan mod ako trus down..bukan senang nk mengaja anak lebih2 lg anak2 yg sedang lasak yg sdg membesar..ako bharap dpt membentuk serta mendidik anak ako dgn sempurna walaupon ako bukan seorang mama yg sempurna utk anak2ku tp ako tetap inginkan yg terbaek utk anak2ku mudah2an termakbur aminnn..


11.11.10

MukaKu Jadi Kusam Serabut Gatal

Sangat xslesa muka ako nie dalam minggu nie hurmmm smua nie berpunca ako kena keje kt luar. Dbawah matahari yg terik muka ako yg ala2 putri lilin kini cair dan gatal2 kelihatan kusam serabut...Wahhh dh mula gatal2 gedikz2 mcm ako plak muka nie..yg bestnya mlm tadi muka ako dh alegik gatal mcm kena serangga gigit pon ade..adekah itu dnamakan best? Wahlah wehhhh!!!


Muka ako tetap maintain gedikz cun muhaha walaupon gatal-gatal ahakhaha... pesal ako suka bergambar dgn tayar eikkk!!!


10.11.10

Andai Ku Tahu

If ishould know ,,
What time im dying,
I should to pray ,
God please give me along lifetime,

If should noe,
When its the time 4 me,
I should prays ,
God plz dont take my soul,

Im so scared with my all sins,
Im scared with my sins always in memories
When i should know..
Urs angel are invite me..
Give me a chances to say forgive to YOUR(al-mighty God),

Im so scared with all my sins
Im so scared with my sins always in my memories,
Forgive me... of my sins everything



6.11.10

Tinggal Kenangan

Kini segala yg belalu biarkan ia belalu umpama abu yg ditiup angin!!! Hehahaa ayat xbleytahan loo..siyesss eikkk ako bukan main2 maaaa..dan ako xsangka begini akhirnye sebuah episod duka yg hadir dlm idupku sungguh pon hanya satu persinggah tapi ia memberi satu impak yg amat besa dlm idupku sampai ari ni ako masih xbley lupa apa yg telah ako lakukan...

Ako cuba lupakan ape yg telah belaku namun ia tetap hadir menjadi igaun dlm idupku..ako x dpt maafkan diriku yg telah melukakan ati org yg ako sayangi...hurmmm mungkin akan tibe satu ari nanti balasan dr allah utk ako yg x pernah menghargai kebaikan orang lain...sangat sengalnye ako yup memang ako akui ako bukan terbaik utkmu dan ako slalu beharap akan hadirnye magika dlm idupku utk memperbaiki segala kekuranganku!

Ako hanya insan biase yg xdpt lari dr kesalahan walau luaran nampak kental dalam ati ade taman...wahlahwehhh.. Moga akan kutemui titik kebahagian dlm idupku akan tetapi sebagai hamba ako pasrah segala yg dtentukan utk ako..TINGGAL KENANGAN KG


Wajah Baru

Blog ako dah bertukar template ermmm saye suka warna pink and merah menyala...lain kali nak tukar warna merah menyala plak..sudi2 ler singgah and follow blog i..slamat berhujung minggu pada semua love u all muaaaahhhhhhh...

Ako bersama tayar besa...tengah berfikir???

31.10.10

Say NO Kelantan

Ngehhh..ngehhh N3 macam x hengat dunia kontrovesi jeee...ekceli bukan niat nak mengata tapi cuma ingin menyatakan pendapat jee so pada warga2 kelate no war ok peace!

Sekalung tahniah utk pasukan 'The Red Warriors' anda bernasib baik dan bermain dgn bagus tapi kasar sekali (muhahaha...xpuas ati lagi ako ni tapi memang kenyataan betul xjang?) Bukan pemain je HOT mcm cili merah penonton pong sama2 HOT gak..nie memang ako suka org kelate semua ganas2 siottt takut ako!

Penonton klate kena rrr displin skit jng ler baling botol kejo kamu dah scor pon ko nak baling botol dan bakar mercun. Hurmmmm tibe2 ako terpikir mungkin dah memang cara mereka meraihkan kemenangan mercun baling botol adalah upacara wajib..yg ako musykil sgt dh tentu ko dh gol ko baling botol tu utk sape? Nak baling kat jang yg tgh bermain, nk baling penonton negri???

Say No Kelantan...kesian ler meke2 yg kena bersihkan stadium jenuh ler nak nyapu wehhhh! Andaikata kelate yg kalah pehhhhhhh mau stadium ilang muhahahhha...mana x nye kerusi kena bakar, bas kena bakar, mercun meletop2, botol bersepah ramai penonton cedera. Oleh itu Kelantan Say NO Kelantan to keganasan..penat Tok Guru Nik Aziz ajar jadi blaja2 ler kawal diri displin diri kalah menang adat perlawanan bola itu bulat..

Jangan pulak korang smua GAM ako hohuhuuu ayat xblehtahan lorr mcm ako ni glamer na hehehhe ade ako kisah..sebab ako xkata ako xsuka kelantan cuma cara penonton mereka yg kdg2 tu memang diluar jangkaan dan kawalan nauzubilahhhh....sekian saja majulah sukan utk Kelantan dan Malaysia.. Hoben Jang Hoben Tetap Dhatiku!!!

Peace Kelantan!! gambar ni memang sengaja ako wat mcm ni korang pusingkan pala kalu nak tgk betul gmbr tu wehhh..tulisan merah gak rrr ganas skit ahakzzz..

Note: Tahniah pada sahabatku Suraya Ismail yg akan melangsungkan majlis persandingan dgn pemain kelantan Mohd Farisham Ismail pada 27.11.10 kalu xsilap coz ako nengok kt fb dia wpon dia xjmpt ako wahhhlahhh weyyyhhh x jmpt pong bleh gak ucap tahniahkan? Smoga bahagia hingga ke akhir hayat... Adioz sayang!

29.10.10

Hobin Jang Hobin Vs Gomo Kelate Gomo

Hobin Jang Hobin lalalalaa...pagi2 nie dgr radio dlm kete otw g keje pehhhh benggang je ako dgn dj hotfm tau ler lu sokong klate tp ingat ler lu on air maaaa...nampak benor berat sebelah walaupon N9 nye cite pong ade gak kuar tapi ciput2 sipi2 je mcm melepaskan batuk ke tangga(betul ke peribahasa ako nie??? janji bm ako still credit card tau!!hentam je ler moy wahlahhhwehhh..)

Tapi kawe memang suka dengar masa tok guru nik aziz keudara ucapan dia memang mantap menasihat pemain2 dan penyokong kelate supaya bukan saje menang dlm game nie tapi menang gak dr segi displin..haaaa dgr tu pesan nik aziz jng bakar stadium yoooo dushhh boommm pangggg ade yg kena paling botolkan..walau ako sayang ngan tok guru Nik Aziz wahhh sayang tuuu tapi blum sampai jatuh cinta laei still maintain Hobin Jang Hobin tetap Juara

Best x lagu nie..layan jee rrr jgn tanya ako hobin tu pe maksud eikk sat ako tanya ben ako eikk hehehe
Hobin Jang Hobin Hobin Jang Hobin..


Hurmmm..lagu nie not bad maaaa...mcm ala2 dikir barat terbaikkkk!

Xkisah rrr kt surat khabar, radio televisyen memang slalu memihak kelate hurmmm terase mcm N9 dianaktirikan tapi kite tetap 1malaysia..pandai2 bawa diri jang jng bg malu dekat org Negori menang kalah adat perlawanan ape yg penting kerjasama...displin kena jaga..all the best muaaahhhhh..

 

27.10.10

Sebahagian Dari Rencah Kehidupan

Adekalenya kite fikir menegur seseorang untuk kebaikan tapi xsangka plak niat kite disalah tafsirkan..Hurmm ape2 pon silap ako gak konon nak blagak baik cuba nak menegur orang mane tau disalah ertikan...anggap je lah semua yang berlaku sebagai sebahagian dari diari kehidupan juga perjalanan dalam mencari erti sebuah persahabatan..

xkisah kalu orang nak cakap ape pun memang
ako gediks pong so jng jeles pelisss..

ensem x ako muhahha...waklaa wehhh!

Hurmmm bila dah jadi begini baru ako terfikir xsemua cerite kite perlu cerite abis pada seseorang even dia orang yang paling kite percayai...ermmmm contohnya husband kot??? hahahha ade yg kena penamparkan hurmm yea rrrr korang xkan semua cite kat husband muahahhaa...lalalalala...nie memang satu peringatan pada diri ako sendiri..xperlu kite cite segala2 masalah kite pada seseorang bila dah busuk takut nanti segala cite kite akan disiarkan seperti siaran langsung perlawanan akhir piala malaysia..hehehehe hobin jang hobin walau ako peminat nasi kerabu,laksam,akok dihatiku tetap hobin jang hobin juara...jange mare yo mek2 n abe2 kelate jange sampai bakar stadium yeaaa....ni dah tersasar dari cite nie...

     Syhhhh!kadang2 mulut ako ni cabul gak waklaa waklaa wehhh
konon2 baik sangat nak nasihat orang ambik ko kena sedassss dushupp! nasib x kena tampar pehhhh berkawan biar berpada2 lalalala...jng terlalu baik close sgt!!! 

Peace no war! tapi kalu dia nak war dengan ako ade ako kisah!!!
Yang penting ako dh minta maaf walau ako rase bukan salah ako tersangat ler budi bahasa amalan mulianya ako..

Nasib ler ben ako dapat wife yang gedikss santai ala2 gadis korean hahaha..ako memang perasan dan memang syok sendri jadi terpaksa rrr korang semua trima hakikat seperti ben ako trima ako yg manja gedikss lagi brani berdikari...elooo berdikari ke ako??? yup memang pong hehehahaha lalalalala...ako yg cenrong kdg2 lagi BLURRR... korang paham ke maksud cenrong alaa lebih kurang adik bradik mengong lerrrr!


P/S: gambar di atas memang saje ako letak mcm tu malas nak rotate...sengalnye ako




25.10.10

Hurmmmm....Sakit gg

Hurmmmm...sakitnye gg ku tapi perut ako lapar sangat2 how to solved this poblem pelissss pelissss kalu makan gg plak sakit hurmmmm...perlu ke bos ako wat lawak nak ambik air kelapa kt balkang opis bg ako minum..mengikut kajian santifik dia kate badan ako panas sebab tu gg ako sakit..

Muko ni mcm xsakit gg pong..tapi sebenarnye sakit yg teramat wat2 eksen je xsakit
tapi perut ako lapo nak makan sakit gg errrr....

Nape x g cabut? Nak je ako lepuk sekor2 kang soalan yg sama je ako pong jawab jawapan yg sama...ermm dah 3 klinik saya g semua cakap x de lubang camner nak wat..mungkin masalah saraf, ok fine ako leh trima tapi ubat saraf x de..scan kami plak rosak bleh lagi trima...mungkin saikologi gg tu xsakit perasaan kamu je ghase...haaa nak je ako sepakkkkk laju2 dokto nie..patut ke dia kate ako begitu..x de masa ako menahan sakit seharian semalam kat umah sampai terbaring tertido sakitnye tuhan je tau memang nak kena pangggggggg kat ako dokto nie..iskkkkk hampessss hancusssss betui ako dah ler sakit hurmmm dengan hampa je ako balik opis dengan ubat penkiller yg langsung x killer dan antibiotik..waklaaa wehhhh!

2.10.10

Testing!

Saje2 nak testing update blog melalui handpon! Slamat berhujung minggu pada smua.. Have a nice days adiosss!!!

21.8.10

Ramadhan Yang Ke 11

Salam smua..sedar x sedar kite telah masuk fasa ke dua dibulan ramadhan..lama dh x update blog rasenya..sudah masuk ari ke 11 kite berpose moga pose kite smua dibekati dan mendapat ganjaran yang setimpal..

Ako masih lagi terus mencari siapakah diri ako ini di dalam melayari kehidupan di alam fana nie..mencari erti sebenar kehidupan..mencari sesuatu di dalam diri...pergghhhh..ako masih mencari dan terus mencari..moga ako sedar siapa diri ako dan tidak terus hanyut dengan dosa2 yang ako lakukan..beri ako petunjuk yang allah hambamu ini masih lagi mencari sesuatu di dalam idup nie..beri ako kekuatan untuk meninggalkan segala kemungkaran ini untuk menghapuskan segala dosa2 yang pernah ako lakukan..amin..


12.6.10

So Bored

I don't no what happen in this weeks i feel so bored..wahh terlalu bodoh untuk diriku melalui smua nie..why?why?why? amoy??? I also don't no what going on now...it's am to selfish??? Aduhh makin lama makin keliru ako dibuatnya. Perlukah trus ako lalui smua ini..

Dah terlalu byk tanda soal nie??? Perlukan masa untuk memikirkan tapi sampai bila harus ako berterusan begini... get to stop now coz dah blur sangat dan x bleh pikir laei...jom layan lagu FT...i like this song version akustik..sgt best... i dmire his voice.....marvelous and rock...superbbb FT

p/s: this song speacial to my husband

 

29.5.10

Jangan Kol Ako Malam2 Bini Ako Marah!!!

Siotttt je tajuk entry kali nie...emmm salah ako ke ganggu laki orang kol laki orang malam2.?ako rase tersentak plak bila kena sound dekat mamat sorang nie...macam berpakat plak sekali 2 orang terus serang ako marah2 ako...

Ape yg ingin ako nyatakan disini pada pak tonggol & mat Klate:
1.ako bukan suka2 nak kol ko bila ko tengah memandu..sebab ko budak baru ako kena guide ko..2 pong ko dh tersesat p sampai segamat jln balik x jumpa..so mat klate mulai ari nie wa x payah nk guide lu..pe2 hal lu kol gua ambik oder lu dh jln lu inform wa leerrr..pe2 hal wa x campur laei lu break down ke lu mau terbalik ke lu x payah report sama wa k...sendiri wat sendiri settle k!

2.pak tonggol yg budiman ako bukan saje2 gatal nk kol ko mlm2 dh tentu ako ade hal bila ako kol ko..yg ko sound ako nie pe hal plak..husband ako ade kt sebelah bila ako kol ko jadi pd isteri pak tonggol "LAKI KO TU BUKAN SELERA AKO LERRRRRRRR!!!!!" kalu nk cemburu biaq bertempat kalu x, biaq laki hang duk umah jeeqq..

15.5.10

Dia Cintaku

Minggu nie ako sangat blur x tau kenapa dan mengapa
ohhh mengapa semua  nie dah terjadi pada ako...
memang ako buntu memikirkan nape ako nie???
seketika ako terpanar memikirkan Adamaya
membuatkan ako insaf dan menghargai
erti sebuah ikatan perkahwinan...

Jika ako Maya sape plak Adamnya?
adam seorang suami yang penyabar
sangat setia pada ikatan perkahwinan
sangat setia pada isteri dan anak2
walau hakikatnya seorang yg ego
sape adamnya?

Faizal tahir..oppss dia idolaku
sampai syurga aku sayang kamu
FR??? ringan jari jemari aku melayan
sms dari dia hingga larut malam
walau hakikat antara ako dan dia
hanyalah teman tapi mesra

Mcm lawak plak kenyataan ako
teman tapi mesra???
ako memang rapat dg dia tapi
cite2 pn pasal keje jadi x mungkin
dia pilihan ako untuk menjadi adamku
walaupon kadang2 kuar gak cite merapu2

Atau adam member sekepala yg telah hilang
jejak dlm idupku sejak ako kahwin...
dimana ko adam emmm ako pn x tau
yang pasti ako memang indu kenangan
manis kita bersama..tapi tiada jodoh 
antara kite kerana ako dh punyai adam

Sape adamku......
Dia Cintaku Jaafar Jamaludin
ako x pasti Mr Husband ako akan
terjah blog ako ke x? Yang pasti
ako sgt bersyukur dgn ape yg ade 
pada Dia Cintaku...

Dia Cintaku sangat memahamiku
sangat penyabar dgn segala kerenah ako
yg kdang2 memang x masuk akal
begitu sabar dan coolnya dia cintaku
melayan ako dan anak2 ku
yg penting dia sangat mempercayaiku

Bleh ke ako memberi kepercayaan
sepenuhnya pada dia cintaku
seperti mn dia lakukan padaku???
Dia Cintaku..
Kaulah Adamku...
Jaafar JAmaludin...

  

11.5.10

Blues Untuk Ako Malam Nie

Ako rase busan giler malam nie dan memang blues abis!!! Aku melayan blues ako dgn youtube faizal tahir..Abis dh satu2 ako dengar lagu dia...coz satu jee ako memang fanatik FT (Faizal Tahir) memang mashuk gilerr leerr lagu dia kalu tgh busan2 layan... I LOVE FAIZAL TAHIR

30.4.10

Blk Cepat Hari Hujan Semalam x Kn...

Senggal tol ade ke patut ako balik awal semalam kerana hujan bleh plak keesokan harinya ako terima sms dari sorang mamat senggal nie yang berbunyi begini :

Blk cepat, hari hujan semlm x kn, x dpt jilat kot

Pala hotak lu bro..ako rase nak sepak terajang je tolor lu bro..kata nak p umrah akhir taun tapi lu kalu bercakap dgn gua mcm miang tahap cipan...nasib lu budak gua bro kalu x memang gua dh maki2 lu..bukan gua x hot bro tapi kita pasti akan berurusan hari2 tu gua malas nk panjang cite...paling x gua off phone bila lu merapu..

25.4.10

Sesi Gunting Rambut

Petang semalam my dear sempat guning rambut abg yang dh panjang...bukan x nak gunting kat kedai tapi disebabkan ayah eikkk memiliki kepakaran mengunting rambut (idung jng kembang yooo...) so kena tunjukan skill yg dh lama tumpul...
Setelah berpeluh my dear gunting rambut abang ( x tau duk diam) nie aarr hasilnya
^____^

20.4.10

Hina Sangatkah Status Janda?

Ukksss tersentap ako pagi tadi baca status FB member ako...sebenarnya ayat belakang ade lagi tapi rase2nya x perlu ako tulis panjang menjela keluhan rasenya..yang wat ako tersentap ako baru tau dia dah divorce...

Bagi pandangan tiada hinanya bergelar janda yang hinanya manusia sendiri yang menghukum status janda tu hina..ako pelik aar dalam dunia yg dah serba maju nie ade gak manusia yg berfikiran sempit menghukum orang dari segi status yg diperolehi...sempit dan kuno sangat...ape hinanya janda??? Biasenya janda memang dicop mengedik,perampas,perosak rumah tangga orang tapi bukan semua begitu come on aaarr pls open ur mind ok...

Nape ako yea2 sangat bela golongan nie..sebab ako wanita dan ako memang x puas ati kalu semua kesalahan harus diletak pada wanita..kalu duda org x hina, kalu kes buang anak pompuan gak yg hina, pompuan gak yg salah abis kalu bertepuk sebelah tangan x kan berbunyi jadi jangan hanya salah pada kaum wanita jee..ade paham masyarakat semua, tolong buka minda cara pemikiran orang dulu dh x bleh pakai dah..bagi ako pompuan lelaki sama tiada diskriminasi ok...

Pada kaum2 wanita diluar sana nape perlu dihina kaum sendiri nape perlu dibela kaum jantan yang dh tentu lepas tangan dan bertepuk tangan bila kaum wanita bercakaran...patutnya kita bela kaum wanita bagi dia semangat mula idup baru bukan menjatuhkan dia..tapi ako kadang2 sedih bila wanita itu sendiri rela diri diperguna dan diperbodohkan oleh lelaki...fikir dan renungkanlah sampai bila wanita harus diperlekehkan?

13.4.10

Bleh Blah Ke Lu ^^.....^^ ?

Tajuk pong dh mcm menggong2 skit...bleh blah ke lu amoy??? Semua bende mau wat semua bende mau cepat...tu ayat yg slalu bermain diminda ako nie...issskk..isskkk..


Memang ako tengah serabut sepeti meja ako begitu gak orangnya..erkkk sempat ke ako nak balik betul kete nie? Kedai kete tutup legih kurang kul 7pm ako plak blah..blah..nk balik pong dekat kul 7pm...iskk kacau gak aku kena p gak nie wat kan kete ako down tgh jalan sape plak nak nolong nie...ok target balik 5.30pm mampu ke ako capai sasaran...bleh blah ke moy???

Ako Syok Sendiri

Rindunya nak update blog tapi masa macam cemburukan ako...2, 3 bulan nie ako slalu mengejar masa byk keje yg perlu rush...dalam pada tu sempat gak ako intai blog yg dh bersawang aarr...

ako suka aar lagu nie http://www.youtube.com/watch?v=aXHG7XtwRYc memang aar ako rase cam syok sendiri aarr lirik lagu nie satu kesan abadi..very touching..k aar weiii layan jee aarr adiossss....

22.3.10

"Haus" Kalut La Lu!!!

Amende tajuk pong ako x tau aarr yg pasti korang smua jng kalut sudah...Actualy ako pong x paham pesal Bro sekor nie selagi ako x jawab sms dia selagi tu dia akan berusaha menebus masuk sms dengan menyelit perkataan HAUS menggong ke pe!!! Ke sakit jiwa...laaa aiiii x larat ako dgr bunyi sms aiii...

Bro wa ckp lu..wa punya hanpon memang 24H on, bila2 masa bleh sms bleh call (company hanpon) tapi bukan nk layan sms HAUS ko tu menggong..ako x larat aarr rasenya selagi ako x jawab hal personal ako slagi tu ko HAUS..HAUS..HAUS sms kt ako..pasal keje wa dh sms dh bagitau pe yg lu patut wat setakat tu cukup aarr..lagi pong lu bukan bawah wa...wa x control order lu...so bro lu HAUSSSS hubung dgn org yg incharge lu aarr bukan ako bro...Wa x dpt nk off hanpon kang bertalu talu budak2 wa cari wa...so bro sudah2 aarr HAUSSSS... ADIOSSS TO U BRO NO HAUS HAUS AARR!!!

21.3.10

Aku + Keje

Miong senggal skiit tajuk kali ne...cuti skolah dah abis sedar x sedar sok anak ako kena p skolah balik..rase terlalu cepat sangat. Sian anak2 ako cuti skolah nie x p mana2 pong. Actualy dgn jadual keje ako yg padat kebelakangan nie ditambah kedua2 anak ako deman maka x ke mana aaar jawabnya...

Sory aaar my dear mama slalu balik lambat..hopefully abg & adk paham yeaa...nanti ade masa n ade rezeki kite p jungle ok..promise!!! But ayah u to must promise kt kami semua k...Sok bermula aarr jadual sperti biase pagi2 before go to work send my kid to school..jangan wat prangai abg bila dah lama cuti paham2 jee aar.. Ako + keje seperti biase ako cuba balik seawal mungkin..

19.3.10

Rindu Masa Menular bersama The Geng

Tajuk pong dah mcm menggong..memang menggong pong 2, 3 minggu nie..tibe2 ako rase indu sangat2 masa menular diwaktu keje..dulu ako berkesempatan menular,berYM,bershopping time keje..tapi tu dulu kini segalanya tinggal kenangan...

Sonok bila dikenang kembali mcmn ako n the geng berYM, nie memang x do keje lain nak mengenakan orang jee aarr..ntah dh tabiat kot..bleh plak orang lain yg berYM, tapi kami akan bagi salah sorang no tpon kawan2 kami..kirenya masing2 berYM di meja masing2 lah...hahhaa.hahaa..yang kelakarnya bila berjumpa kami akan suruh salah sorang dari geng kami menyamar...kirenya yg berYm org lain,bg no tpon org lain,yg p jumpa pong org lain..x ke menggong..hahahhaa...

saat2 tu memang sonok bila di kenang kembali..skrg semuanya tinggal kenangan..masing2 telah membawa haluan masing2...bilakah masanye untuk kite bertemu lagi...hatevot skiitt...tapi yg pasti masing2 dh berfamily n dah ade anak x dpt aaarr nk wat perangai mcm dulu..ingat x jln TAR, sogo tu semua pot kite dulu...To all my friend x perlu sebut nama kerana ako tau korang misti tau ako tuju untuk korang semua..I MISS U ALL


26.2.10

Harap Muka Ensem Tapi Hati Macam Cipai

Entah nape ako asyik teringat ape yg berlaku semalam...memang hampeh sehampeh hampehnya.Tengok ako punya title pong dh bleh mengambarkan betapa marah dan sakitnya ati ako..benggong punye sepet...sebab ko client ako je ako bagi muka kek ko tapi ko bukan bos ako understand!!!Dam u stupid bastard!!!

Memang naik angin ako semalam kalu bleh nak je ako karate je sepet nie..ko nak audit ko nye pasal aarr dulu kini dan selamanya kompeni lu kalu nak audit nak sesuatu bende sangatlah suka ari nie nak kencing ari nie jugak nak terberak...ape cite beb kompeni taraf yg terbaik konon2 eikkk tapi mcm x da system...ako dah nak balik time tu ko minta bende2 tu semua sudah aarr ako dh balik lambat ko minta bende tu laei lambat...oohhh ape ke benggong na ko nie sepet.....

Yang ako x tahan sangat bila ako tengah drive nak balik ko bleh suruh ako patah balik wat report yg ko nak..*%&^#* korang tau pe yang ako carut nie??? Ignore jee aarr....x ke angin ako..perrhhh...nak dipendekan cite mcm cacing panas kejap2 tipon ako sampai ako mandi pong ako dengar tipon ako x henti2 bunyi...mau je ako baling hanpon ako kek muko sepet..muka harap ensem tapi ensem ke ko???nak muntah ako...dan akhirnya ako berjaya settle hal ko langsung tiada "thank you" dari ko..malas ako nak pikir hal semalam tapi ari isnin pasti ako dengar suara ko lagi sepet walaupon dihujung talian tapi dah cukup menyentap ati ako nie...benggongnye sepet...

21.2.10

Bahangnya Telah Ku Rasai

Belum lagi besok ako dah rase merasai kehangatan bahang MNL malas+ngantuk+lesu lomau (betul ke ejaan lomau nie aarrr..laaaa x reti sangat nie org nogeri cakap)..waaahhh aaarrrr nape eikkk cepat sangat ari isnin nie datang..lambat aarr skiit x leh ke...secara automatik sok anak ako pong bermula skolah gakk..hehhee...dia pong mcm ako gak dh nyakit kot MNL..."mama i want banyak2 holiday" mak aiiikkk lagi hebat dari mama ko..heiii..heiii..

Pepe pong sok kena p keje p skolah yea iman...ermmm..kena menghadap segala macam keje2 yang mendatang setelah seminggu beruti dengan seronoknya...aarrrrhhh...malas siottt....tapi ati perlu kuat lawan segala perasaan malas...ade ke ubat dan penawarnya??? 

Ceriakah ako di pagi isnin nanti??




8.2.10

Akhirnya Ku Perolehi Jawapan

Sekian lama bersarang dihati, sekian lama ku memikir, sekian lama ako mencari jawapan yang pasti, sekian lama ako pendam...akhirnya semalam terlerai segala jawapan. Mengapa tegarnya kau lakukan smua nie??? menggigil ako mendengar segala kata2 yg terkeluar dari mulut abah...menggigil badan ako menahan air mata nie dari jatuh...selama nie ako memang dah memikir ke arah tu tapi ako cuba nafikan kebenarannye...tapi akhirnya jawapanya kuperolehi...

Tapi ako risau andai kebenaran nie memberi tamparan yg hebat pada mumy..please mum...please accept it..as muslim we must redha segala pe yg berlaku segala pe yg terjadi..mungkin mum dh tau dari dulu tapi mum pedamkan hingga skrg...mungkin juga mum x tau dan rase tertipu...segalanya ako serah pada abah, x sanggup rasenya mendengar biaq aar abah yg memberitahu..betapa tabahnya ati seorang ibu yg ako panggil mumy mengharungi segala idup...terdetik dihati ako kagum ako melihat kecekalan ati mum mengahdapi segala nie..."mum i love u so much terlalu byk derita yg mum tanggung slama nie"

Mum i will alway support u n sis. For sis "adik akan menjaga sis hingga akhir hayat adik tu janji adik..dh byk derita dan tekanan yg sis hadapi...biaq aarr ia berlalu sis..andai kata tiada jodoh sis..jng risau sis adik akan jaga sis..tapi adik doa dan berharap sis akan ketemui jodoh dgn insan yg dpt membimbing sis..ikut aar nasihat abah sis kerana tiada lagi tempat mengadu selain abah..harap sis akan bersih dan sempurna pas nie..amin..

To my mr husband thank to give a lot support to me n my family...hopefully selama2nya..kadang2 timbul gak rase curiga bertahankah mr husband ako dgn segala masalah yg selalu melingkar dalam kuargaku?