26.2.10

Harap Muka Ensem Tapi Hati Macam Cipai

Entah nape ako asyik teringat ape yg berlaku semalam...memang hampeh sehampeh hampehnya.Tengok ako punya title pong dh bleh mengambarkan betapa marah dan sakitnya ati ako..benggong punye sepet...sebab ko client ako je ako bagi muka kek ko tapi ko bukan bos ako understand!!!Dam u stupid bastard!!!

Memang naik angin ako semalam kalu bleh nak je ako karate je sepet nie..ko nak audit ko nye pasal aarr dulu kini dan selamanya kompeni lu kalu nak audit nak sesuatu bende sangatlah suka ari nie nak kencing ari nie jugak nak terberak...ape cite beb kompeni taraf yg terbaik konon2 eikkk tapi mcm x da system...ako dah nak balik time tu ko minta bende2 tu semua sudah aarr ako dh balik lambat ko minta bende tu laei lambat...oohhh ape ke benggong na ko nie sepet.....

Yang ako x tahan sangat bila ako tengah drive nak balik ko bleh suruh ako patah balik wat report yg ko nak..*%&^#* korang tau pe yang ako carut nie??? Ignore jee aarr....x ke angin ako..perrhhh...nak dipendekan cite mcm cacing panas kejap2 tipon ako sampai ako mandi pong ako dengar tipon ako x henti2 bunyi...mau je ako baling hanpon ako kek muko sepet..muka harap ensem tapi ensem ke ko???nak muntah ako...dan akhirnya ako berjaya settle hal ko langsung tiada "thank you" dari ko..malas ako nak pikir hal semalam tapi ari isnin pasti ako dengar suara ko lagi sepet walaupon dihujung talian tapi dah cukup menyentap ati ako nie...benggongnye sepet...

21.2.10

Bahangnya Telah Ku Rasai

Belum lagi besok ako dah rase merasai kehangatan bahang MNL malas+ngantuk+lesu lomau (betul ke ejaan lomau nie aarrr..laaaa x reti sangat nie org nogeri cakap)..waaahhh aaarrrr nape eikkk cepat sangat ari isnin nie datang..lambat aarr skiit x leh ke...secara automatik sok anak ako pong bermula skolah gakk..hehhee...dia pong mcm ako gak dh nyakit kot MNL..."mama i want banyak2 holiday" mak aiiikkk lagi hebat dari mama ko..heiii..heiii..

Pepe pong sok kena p keje p skolah yea iman...ermmm..kena menghadap segala macam keje2 yang mendatang setelah seminggu beruti dengan seronoknya...aarrrrhhh...malas siottt....tapi ati perlu kuat lawan segala perasaan malas...ade ke ubat dan penawarnya??? 

Ceriakah ako di pagi isnin nanti??




8.2.10

Akhirnya Ku Perolehi Jawapan

Sekian lama bersarang dihati, sekian lama ku memikir, sekian lama ako mencari jawapan yang pasti, sekian lama ako pendam...akhirnya semalam terlerai segala jawapan. Mengapa tegarnya kau lakukan smua nie??? menggigil ako mendengar segala kata2 yg terkeluar dari mulut abah...menggigil badan ako menahan air mata nie dari jatuh...selama nie ako memang dah memikir ke arah tu tapi ako cuba nafikan kebenarannye...tapi akhirnya jawapanya kuperolehi...

Tapi ako risau andai kebenaran nie memberi tamparan yg hebat pada mumy..please mum...please accept it..as muslim we must redha segala pe yg berlaku segala pe yg terjadi..mungkin mum dh tau dari dulu tapi mum pedamkan hingga skrg...mungkin juga mum x tau dan rase tertipu...segalanya ako serah pada abah, x sanggup rasenya mendengar biaq aar abah yg memberitahu..betapa tabahnya ati seorang ibu yg ako panggil mumy mengharungi segala idup...terdetik dihati ako kagum ako melihat kecekalan ati mum mengahdapi segala nie..."mum i love u so much terlalu byk derita yg mum tanggung slama nie"

Mum i will alway support u n sis. For sis "adik akan menjaga sis hingga akhir hayat adik tu janji adik..dh byk derita dan tekanan yg sis hadapi...biaq aarr ia berlalu sis..andai kata tiada jodoh sis..jng risau sis adik akan jaga sis..tapi adik doa dan berharap sis akan ketemui jodoh dgn insan yg dpt membimbing sis..ikut aar nasihat abah sis kerana tiada lagi tempat mengadu selain abah..harap sis akan bersih dan sempurna pas nie..amin..

To my mr husband thank to give a lot support to me n my family...hopefully selama2nya..kadang2 timbul gak rase curiga bertahankah mr husband ako dgn segala masalah yg selalu melingkar dalam kuargaku?

4.2.10

Perlukan Energy

Nape eikk ari nie mcm x semangat jee...pala mcm berat..strees ke ako nie?ermm ako x pasti tapi badan mcm rase x sedap eikk...

Terasa malas mula menjalar diseluruh anggota tubuhku..arrggghh..mengapa dan mengapa dia datang lagi? Penyakit malas lesu letih datang lagi...penyakit MLL....Bagikan aku enegry....dushhhh... 

1.2.10

01 Feb kembali

Masa begitu pantas berlalu tanpa ku sedar 1 febuary kembali lagi...ari nie genap 3 taun arwah ayah meninggalkan kami semua...tarikh nie tak pernah ako lupa nak setiap kali 01 feb menjengah diminda ako segala ape yang berlaku pada 01 feb 2007 akan bermain difikiran ako...

"Ayah sesungguhnya adik terlalu merindui ayah...walaupon dah 3 taun berlalu terasa mcm semalam ayah masih ade disisi adik...ayah segala pesanan dan amanah ayah insyallah akan adik laksanakan...semoga roh ayah aman dan ditempatkan dikalangan orang beriman...amin"

Pada ari nie jugak bos ako panggil ako masuk dalam biliknya dan memberitahu tentang kenaikan gaji ako dan bonus yang akan ako terima..alhamdulillah belum sampai setaun ako keje disana ako dh dpt 2 kali kenaikan gaji..mungkin rezeki ako berkat doa dan restu dari Mr husband n anak2 x lupa gak wat abah yang banyak membantu ako..juga mine mum + ateh yg menjaga anak2 ako ketika ako bekerja...

Mungkin ade rahmat mengapa allah mengambil ayah pergi dulu dari kami...dan terima kasih pada allah kerana ketemukan ako pada Abah,Mak&adik2 seramai 11orang (keluaga angkat ako) kerana banyak membimbing kami sekuarga...

Note: 2 perkara yang berlaku pada tarikh yg sama walaupon tahunnya berbeza..