30.4.10

Blk Cepat Hari Hujan Semalam x Kn...

Senggal tol ade ke patut ako balik awal semalam kerana hujan bleh plak keesokan harinya ako terima sms dari sorang mamat senggal nie yang berbunyi begini :

Blk cepat, hari hujan semlm x kn, x dpt jilat kot

Pala hotak lu bro..ako rase nak sepak terajang je tolor lu bro..kata nak p umrah akhir taun tapi lu kalu bercakap dgn gua mcm miang tahap cipan...nasib lu budak gua bro kalu x memang gua dh maki2 lu..bukan gua x hot bro tapi kita pasti akan berurusan hari2 tu gua malas nk panjang cite...paling x gua off phone bila lu merapu..

25.4.10

Sesi Gunting Rambut

Petang semalam my dear sempat guning rambut abg yang dh panjang...bukan x nak gunting kat kedai tapi disebabkan ayah eikkk memiliki kepakaran mengunting rambut (idung jng kembang yooo...) so kena tunjukan skill yg dh lama tumpul...
Setelah berpeluh my dear gunting rambut abang ( x tau duk diam) nie aarr hasilnya
^____^

20.4.10

Hina Sangatkah Status Janda?

Ukksss tersentap ako pagi tadi baca status FB member ako...sebenarnya ayat belakang ade lagi tapi rase2nya x perlu ako tulis panjang menjela keluhan rasenya..yang wat ako tersentap ako baru tau dia dah divorce...

Bagi pandangan tiada hinanya bergelar janda yang hinanya manusia sendiri yang menghukum status janda tu hina..ako pelik aar dalam dunia yg dah serba maju nie ade gak manusia yg berfikiran sempit menghukum orang dari segi status yg diperolehi...sempit dan kuno sangat...ape hinanya janda??? Biasenya janda memang dicop mengedik,perampas,perosak rumah tangga orang tapi bukan semua begitu come on aaarr pls open ur mind ok...

Nape ako yea2 sangat bela golongan nie..sebab ako wanita dan ako memang x puas ati kalu semua kesalahan harus diletak pada wanita..kalu duda org x hina, kalu kes buang anak pompuan gak yg hina, pompuan gak yg salah abis kalu bertepuk sebelah tangan x kan berbunyi jadi jangan hanya salah pada kaum wanita jee..ade paham masyarakat semua, tolong buka minda cara pemikiran orang dulu dh x bleh pakai dah..bagi ako pompuan lelaki sama tiada diskriminasi ok...

Pada kaum2 wanita diluar sana nape perlu dihina kaum sendiri nape perlu dibela kaum jantan yang dh tentu lepas tangan dan bertepuk tangan bila kaum wanita bercakaran...patutnya kita bela kaum wanita bagi dia semangat mula idup baru bukan menjatuhkan dia..tapi ako kadang2 sedih bila wanita itu sendiri rela diri diperguna dan diperbodohkan oleh lelaki...fikir dan renungkanlah sampai bila wanita harus diperlekehkan?

13.4.10

Bleh Blah Ke Lu ^^.....^^ ?

Tajuk pong dh mcm menggong2 skit...bleh blah ke lu amoy??? Semua bende mau wat semua bende mau cepat...tu ayat yg slalu bermain diminda ako nie...issskk..isskkk..


Memang ako tengah serabut sepeti meja ako begitu gak orangnya..erkkk sempat ke ako nak balik betul kete nie? Kedai kete tutup legih kurang kul 7pm ako plak blah..blah..nk balik pong dekat kul 7pm...iskk kacau gak aku kena p gak nie wat kan kete ako down tgh jalan sape plak nak nolong nie...ok target balik 5.30pm mampu ke ako capai sasaran...bleh blah ke moy???

Ako Syok Sendiri

Rindunya nak update blog tapi masa macam cemburukan ako...2, 3 bulan nie ako slalu mengejar masa byk keje yg perlu rush...dalam pada tu sempat gak ako intai blog yg dh bersawang aarr...

ako suka aar lagu nie http://www.youtube.com/watch?v=aXHG7XtwRYc memang aar ako rase cam syok sendiri aarr lirik lagu nie satu kesan abadi..very touching..k aar weiii layan jee aarr adiossss....