29.3.11

Hampeh!

Persetan sama ko mcm hampeh mcm sial pn ade. Ape ko pikir keje tu ako yg wat ke tolonglaa jng asyik nk niaya ako demi kesenangan keje ko!

Memang babi tol cina nie!!! Lalalalaalaa suka ati ako ler blog ako memang tmp ako meluah sgala2nye geram sgt2!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Mampukah Ako Bertahan!

Aisyooo! Ayat mcm manpat tapi xmantap...cuba trus bertahan cuba trus bergayuh walaupon kdg2 kayuhan tu menjadi pelahan namun tetap ku harungi jua..

Alang2 dia dh wat ako mcm nie baik ako trus harung trus lalui smua nie...yuppp caiyokkk caiyokkk. Air mata jng ckplah perkara biase bg ako ade kala ako rase mcm dh tewas rasenye tapi ako kesat air mata ni dan ako mulakan kayuhan kembali!

"Lawan Tetap Lawan"!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

26.3.11

Jom Bowling!

Sonok sgt tgk ayah dia main bowling sampai lupa ari dh lewat mlm! Teruja sgt abang dan adik nk main bowling yealaahh dh lama kite main bowling lain kali kite g yea sayang!

"Caiyokkkk ayahhh" gitu ler terujanye anak2 tgk ayahnye main game mlm tu!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

25.3.11

Bile Ko Tak Di Sampingku!

Tak seharusnya kita terpisah,
Tak semestinya kita bertengkar,
Karna diriku masih butuh kau,
Maafkanlah sikapku...
Lupakanlah salahku..itu,
Terlalu bodoh untuk diriku,
Menahan berat jutaan rindu,
Apalagi menahan egoku,
Maafkanlah sikapku...
Lupakanlah salahku...
Luapkan kepadaku...

Takkan kubiarkan kau menangis,
Takkan kubiarkan kau terkikis,
terluka perasaan oleh semua ucapanku,
Maafkanlah semua sifat kasarku,
Bukan maksud untuk melukaimu,
Aku hanyalah orang yang penuh rasa cemburu...
Bila kau tak di sampingku


Moral of this story: ;( ako indu sgt2 kt husben ako lerr bile dia g higking mula laaa ako mcm leleh xtentu pasai!!! Sgt xsuka dgn prasaan nie! Haisyooo ;(


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

20.3.11

Kami Sembahyang Dulu!

Sebelum sembahayang sempat peace! Ako suka bile lihat anak2 memakai kain pelikat ngehh :)...ngehh..ngehh..ngeh.. memang ensem. Ok kredit pic to abang adik

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

17.3.11

Breakfast Dulu Yaaa!

Gini ler anak2 ku breakfast sambil menonton katon kesukaan. Pagi2 dh bagun sblm g keje layan ler meke berdua nie..

Jom breakfast koko krunch antara menu kesukaan anak2ku selain soses, nudget, ayam burger...emmm nampak benor slera mat saleh. Ok peaceee!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

16.3.11

Alhamdulilahhhh!!!

Syukur alhamdulilah anak2 sudah mula nak sembahyang. Bila nampak ayahnye sembahyang anak2 pun nak ikut sama.

Sebagai mama ako hanye mampu mendoakan yg terbaek utk anak2..doaku moga amalan yg diterapkan dr kecil akan dipratikan hingga ke dewasa.. Harapan diiringi dgn doa untuk anak2 mama agar menjadi anak2 yg soleh, beriman dan bertakwah aminnnn!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

14.3.11

Caiyokkkk!

Hehehahaa...tekunnye abang wat keje skolah yg melambak! Tadi lupa nk tempek pic abang...caiyokkk caiyokk abang!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tekun Dengan Dora!

Yooooo adik tgh tekun nengok cite dora sambil berbaring kekenyangan! Yesss ako cuti ari nie! Rase nk cuti slama lamanyeeeeee!

Abanggg plak terpaksa bertungkus lumus menyiapkan keje skolah yg banyak mcm cuti sebulan plak gamaknye! Byk sgt2 hahahuhaha..rase ler syg ape yg pernah mama rase dulu!

Moral of this story: Kalu nak anak skolah cina bersedia lerr dgn keje skolah yg melambak dan xtvt yg padat di skolah. Kalu xnk skolahkan je skolah kebangsaan!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

12.3.11

Santai D Waktu Petang

Sonok tgk anak2 mkn hilang sgala masalah yg bersarang dpikiran! Cuba lari seketika dr mslh keje memang menyeronakan memanjakan diri sambil bersantai dgn kuarga tercinte!

Love u my kids muuaahh muuuaaahh!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

11.3.11

Ako Budak Kampung!

Dlm perjalanan nk g keje dengar hot fm bercerita mengenai "Ako Budak Kampung". Ohooo sgt sonok mendengar pengalaman pendengar2 yg kol radio hot fm bercerite mengenai pengalaman meke mase kecil2 dulu.

Ako? Bagaimana plak pengalamannye? Hurmmm bg ako seingat ako yg indah2nye hanyalah bermain dipadang permainan dgn umah2 deres erkkk tu je yg ako rase. Xbest langsung namun ako bersyukur sb dbesarkan di negara yg aman damai! Love U Malaysia Peace!!!

Seingat ako masa ako kawan dgn husbend ako, pergi umah dia tulah 1st time ako mengenali sawah. Wahhh huuu sonoknye..anak2 ako plak hehee same ler dibesa di tmn perumahan tapi bile blk kg husben mcm xpernah tgk ayam. Kambing pun dia kate lembu hahaha..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

10.3.11

Ako Dan Sesuatu!

Masih mencari sesuatu dlm kehidupan yg fana nie! Yeaa ako dan sesuatu yg masih belum ako ketemui didlm jiwa nie masih belum ade noktah yg akan berhenti.

Akan ketemukah ako sesuatu yg kucari? Insyallah..insyallah..u fine u way!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Adik Nino

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Apa Yg Ku Rase!

Apa yg ku rase arghhh rase2 nk quit je dr job skg! Hurmmm but need to think 10, 20x...rase mcm xlarat nape slalu ako je jd mangsa.

Bos cuti ako handle keje dia, ako cuti ako gak yg handle keje ako, ako sakit ako gak kena wat, smua org cari ako! Tapi ape yg ako dapat? Hurmmm smua keje tolak kt ako! Org lain salah tolak gak ako!

Aku ingin bebas ako bukan boneka bodoh yg bleh ko arah2 bodoh! Blagak ingat ko bos ke! Tgk setaun lagi kalu mcm ni jua..ako perlu pikirkan sesuatu!

Anak2 adelah sumber kekuatan utk ako trus berdiri di sini.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

9.3.11

Malaysia Vs Pakistan

Jangan lupa mlm ni Malaysia Vs Pakistan! See ya!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ako Nak Balik!!!

Tolong jng kol kol ako lagi! Ako nak balik arrrggg bleh tak jangan ade kol masuk tiap2 malam::(

Tu yg ako impikan..Dah lama xrase tenang setiap malam ade je dipikir pasal keje! Nikmatnye kalu tiada ganguan tepon indunyeee saat2 nie!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Rase Mau Terbang...

:) Yup gitu leerrr perasaan ako dlm 2-3 minggu nie! Ako rase nak terbang tinggi mau mencari ketenangan tanpa gangguan tepon tanpa caci maki manusia tanpa bunyi bising enjin yg sgt memekak!!!

Ako sudah penat dengan kerenah manusia yg suka menyusahkan idup ako kalu idup xmendengki xnyusahkan org xbleh ke? Perrhhh beiyehhh betol!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Ohoohoo

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone