28.6.11

Sentak Lebih

Sudenly ako rase mcm tersentak sangat..tibe2 ako rase malas dah nak pikir kalau ko nak sangat hambik laa..dan kadang2 ako terfikir gak nape ako perlu tanggung smua nie arggggghhhhhhh ako xdpt nak bercite banyak biarlaaa bende nie smua berlalu tapi ati tetap terasa terguris..

Duit..Duit..Nak Duit ^_^

Oiittt mang aii pagi2 dah cite pasal duit...Hurmmm 01.07.11 ari jumaat nie anak ako Iman Syaddad akan melangkah ke alam skolah (skolah tadika Iman Perkasa) hehhee 14.07.11 nie genap la usia adik 4 tahun..Ako pikir2 balik biarla dia pergi skolah dari duk umah asyik mengadap TV chanel baby katon yang xbercakap..

Kirenye perancangan pagi2 ako akan antar abang g skolah dulu, (abang masuk kul 8am kuar kul 12pm) pastu bergegas antar adik g skolah..jadual persekolahan adik x sama dgn abang, adik masuk kul 9am tapi kul 7am teacher dh buka gate tungggu.Abis class dlm kul 12pm pastu adik kena tinggal dengan teacher, teacher akan mandi bagi adik makan pastu akan ajar adik mengaji, doa2 ringkas xtvt adik akan berakhir sampai 6.30ptg..kirenya ako balik keje kul 5.30 trus ambik adik balik sama..

Kirenye duit utk ako berjoli jaket2 fesyen korean menarik wat masa nie terpaksa laa ako kuburkan..hobi suka shoping baju2 fesyen korean arrrrggggh slamat tinggal laa hobi ako tu kerna duit smua dah labur untuk adik skolah...mana lagi nak bayar duit kete Alza ako, duit kete Exora idaman benku (bayar sdri yo)...eikkkk korang tolong campak duit untuk ako bleh..heheheheh kalau laa duit tu jatuh dari langit jee=====perhhh kan sonok dah menggong mn ade cara senang nak dpt duit..pe2 pon ako dh xbleh membazir biarlah ako laburkan duit pilih skolah terbaik utk anak2 ako agar mereka berjaya kelak amin...


Duit banyak xmenjaminkan kebahagian


P/S: Adik, mama ngan ayah dah banyak kuarkan duit untuk adik..jadi adik rajin2 blajar yea. Untuk abang biarla adik g skolah adik bukan baby lagi tau..blajar2 laa duk umah tanpa adik eikk petang adik balik sama dengan mama tau tunggu eikkk :) sayang anak2 mama muaaaahhhhhh!!!

27.6.11

Redhakah Ako Dengan Ape Yang Ako Lalui Sekarang!

Kadang2 ako terfikir redhakah ako ape yang telah ako lalui semua nie? Korang rase sronok x kalu korang join satu2 program tu kat situlah ade pompuan2 gedik2 yang sebenarnya pernah mengedik dengan ben A.KA Husbend korang??? Ako xpernah nak salahkan sape2 bertepuk sebelah tangan xkan berbunyi.. jangan fikir ako diam ako suka dan redha ape yang korang wat..Sebab tu ako xsuka nak ikut ben ako kalu ade xtvt nie ade je gedik2 mengong yg fikir diri tu bagus sgt tapi mcm hamprah jadi serangga perosak dalam idup orang lain!!!



P/S: Mungkin semua satu balasan untuk ako..kerana ako tau segala kesilapan yang pernah ako lakukan xmungkin dapat ko lupakan..jgn pikir diri tu cantik sangat biar didalam nampak cantik, cantik diluar tidak akan kekal kerana usia sentiasa mengejar kite!!!

Gunung Datuk 25.06.2011

Percaya atau tidak nie lah pengalaman pertama ako g hiking...hahahuhii nampak sangat ako poyonye eikkk..xtualy masa study dulu ako nak kate xtiv pon xlah juga tapi kategori "boleh lah"...Dah lama ako tinggal kan xtvt nie semua sejak ako kawen than sibuk dengan anak2 walaupon En Husben A.K.A En JJ sangat mengalakkan ako ikut dia g hiking. Ntah mcm ner terbuka plak ati ako nak ikut ..hambik ko tapi percubaan pertama yang tak mengecewakan sangatlah menyerlah kepoyoaan ako :)... Mula mendaki jam 10am sampai ke puncak 12pm lebih kurang 2jam smp ke puncak..

Sejuk bile berade dpuncak 
 mendaki tangga untuk ke puncak
 Rose dari sabah byk membantu ako
 suka gambar nie mcm prasaan ako yg ingin terbang bebas dr belenggu keje
 bersama team kolej pembantu perubatan


 
P/S: Pada suara2 sumbang yg xyakin dgn ako jng terperanjat bile ako dpt smp kepuncak dlm masa 2jam ako sendiri pon xyakin tapi alhamdulilah En JJ ako byk memberi kate semangat sblm mula mendaki..so jng jeles n gedik2 eikkk..Peace no war!


24.6.11

Akolah Super Duber Girl (Super Girl)

Haakkkkkktuiiiiiiiii....Super duber girl konon blum pe2 dah kena haktuiiiiiiii dengan ako..Entry di atas bukan menunjukkan ako super duber girl tapi adelah somebady tu! Sape eikk biarlah rasia :)

Kalau nak tunjuk ko hebat xperlu lah bende yg ko xpaham ko explain panjang2 kesudahannye bende xbetui tapi bleh plak wat de je xnak bagitau bende yg ko explain tu salah..jng ingat ako bodoh sgt ako tau laa tapi malas nak panjang2kan cite..on more things xslalu ko berade di atas ok satu hari ko pasti akan jatuh tergolek2 masa tu ako xlarat nak tahan supaya ko xjatuh sebab badan ako bkn besa mana pon nak menampung ko..ade paham???

P/s: Sabar banyak2 sebab skg ako terpaksa YES je ape yg ko ckp maklumlah pangkat dah jatuh..ukuhuii!!!

22.6.11

Follower Johor Bharu

Dalam blog ako nie yang rajin menterjah blog nie ade seorang dari Johor Bharu..bleh kate kan setiap entry ako dialah orang pertama yang menterjah..selain member2 ako dari putrajaya, wilayah persekutuan tu ako pasti misti member2 ako dulu..tapi yang dari JB nie ako pon xpasti siapa eikkk...

Pe2 pon hopefully you enjoy baca entry merapu "Ako Dia Unique" and ako pon teringin nak follow blogger dari Johor Bharu nie if dia ade blog lah..rajin2 lah tinggalkan link korang kat blog nie sebab ako pon memang rajin jadi silent reader...


P/S: Ape motifnye ako letak gambar kasut getah nie??? Ntah ako pon cam xtau gak motifnye???


Wordless Wednesday #1

 

21.6.11

Seth Tan Yang Di Impikan

Tak kisah jika seth tan yg di impikan seorang bujang yang belum berpunya..tapi skrg nie ramai gadis2 di luar sana mengimpikan Seth Tan yang telah pun berpunya berstatus suami orang..

Seth Tan Yang Di Impikan Hanya Dalam Fantasi?

Mungkinkah akan kite ketemui lelaki seperti Seth Tan diluar sana? kerana Seth Tan yang kite harapkan hanyalah dalam Fantasi --Nora Elena. Pada gadis2 diluar sana moga berjaya di dalam pencarian anda carilah lelaki seperti Seth Tan bukan seperti SETAN..

Jejaka Idaman Malaya buat masa sekarang laa!!!!

20.6.11

Badan Sakit Tambah Lagi Monday Blues

Bangun pagi malasnye nak g keje tambahan lagi anak ako Iman Hanafi tibe2 malam tadi deman..hurmmm terase anak deman mama pn nk deman sama boleh gitu!!!! Badan plak sakit2 atomatik je isnin je badan terus sakit2 malas hahahuhuu..nampak sangat monday blues malas g koje!!! :(

Heii syoo idup perlu diteruskan xkeje xdo duit..xdo duit susah plak idup awak dh biase pegang duit eikkk...chaiyokk chaiyokk chaiyokkk tapi mcm hampar je suara ako nie...waaa syooo bila ako nak kayo nie nk senang lenang melepak melancong je kat umah..hurmmm berangan je lebih..mari mula kan keje hurmmm...:(

17.6.11

Rindu Pada Ayah :(

Buka je station radio atau TV semuanye bercerite tentang hari bapa... ako rindu sgt dengan ayah ako..ako teringin nak ucap pada ayah ako "Ayah slamat hari bapa..ape pon anggapan org pada ayah bg adik ayahlah lelaki pertama yg adik kenal yg paling adik sayang dan sgt sempurna dimata adik..biarlah org nak kate ape pd diri ayah adik tetap sayang ayah"  ALFATIHAH UNTUK ARWAH AYAH HJ MISMAT

P/S: Ako dh mula sebak nie...ako RINDU sgt2 dgn ayah ako!!!stoppppp...


16.6.11

Ungu - Percaya Padaku



Aku tak tahu apa yang kurasakan

Dalam hatiku saat pertama kali

Lihat dirimu melihatmu

Seluruh tubuhku terpaku dan membisu

Detak jantungku berdetak tak menentu

Sepertinya aku tak ingin berlalu



[*]

Berikan cintamu juga sayangmu

Percaya padaku ku ‘kan menjagamu

Hingga akhir waktu menjemputku



[**]

Ku berikan cintaku juga sayangku

Percaya padaku ku ‘kan menjagamu

Hingga akhir waktu menjemputku

Saat ku tahu kau akan pergi jauh



Izinkan aku ‘tuk selalu menatimu

Untuk katakan ku ingin dirimu

Agar kau tahu betapa ku terlalu

Mencintaimu aku akan menunggu

Hingga dirimu kembali untukku



Back to [*][**]

Tolonglah aku bagaimana diriku

Ungkapkan itu rasa yang membelenggu

Dalam hatiku ku cinta padamu

Back to [*][**]

Back to [*]


P/S: Abis laaa mcm dh syok gile kat lagu nie... ingatkan group K-Pop yg nyanyi rupenye Ungu... : )


2.6.11

Dah Lama Rasenye!

Lama x update blog dah ..memang rindu tapi nak wat mcm ner i'm quit bz for this few weeks....lain kali update the story daaaa!