31.8.11

Baju Raya Dh Koyak

Baju raye dah terkoyak pd petang 1syawal..nie ler suar baju mlayu anakku adik dh terkoyak panjat motor kt umah onyang masa nk turun tersangkut terus berlubang...

Nasib ler dik...tgk lerrr mcm ner ako adjust skit suar tu nanti!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

30.8.11

Salam 1 Syawal

Salam 1 syawal slamat ari raya maaf zahir batin!!!:


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

29.8.11

Wa Penat Laaaa

Misi lum selesai lerrr! Japkan ako nak pek2 barang sok pas solat raya ziarah kubur ayah, singgah umah abah pastu terus blk kg umah mertua...Skg ako berada diumah Mumy ako sendiri!

Suka2 je ako wt kek nie, anakku Abang tukang hiaskan hentam je ler yea bang!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

28.8.11

Masak Rendang Daging

Skitt jee masak Rendang daging xramai peminat dlm Umah nie yg suka mkn daging tp husben ako suka maaaa....

Sok nk msk rendang ayam n kuah kacang..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Ketupat!!!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Rescure fire

Layan jap cite tomica hero!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

26.8.11

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin Pada Semua Blogger2



With Love,

Appy Besday Abang!

Appy besday Abang yg ke 6..taun depan nak masuk darjah 1 dah anak mama...kejap jee masa berlalu rasenye sakit melahirkan abg masih mama rase..Abang doa mama untuk abang jadilah anak yang soleh beriman boleh menjadi contoh dan pelindumg serta membimbing adik2 ke jalan yg diredhai..abang kan abang kenalaa jaga adik..selalu mama pesan kann sayangggg!






P/S: Abang nak wat besday pas raya nie kat umah baru abang!!! Umang aiii awal2 dah sound dahh!!

25.8.11

Nak Kuar Jap Cari Ipad

Oh sengalnye laptop nie...pehal laaahhh lambat sangat tulisan nie kuar, nie smualaaa wat ako hottt jeee!!! Ok laaa kuar jap nak cari ipad...mcm tau2 je ako tengah usha ipad...merajuk la tuuuu!!!.. blah dulu laaa nak usha2 tudung jap sambil mencari tpon...nak ipad ke ipohe4??? iskkkk jiwa kacau diwatnye..



2morow Besday My Prince - Iman Hanafi

Sok besay anak sulung ako Iman Hanafi Bin Jaafar yg ke 6..emmm in advance tetibe je nak balik nie teringat plak sok besday dia...nie dia my prince...


Abang with mama..sweet mcm mama dia gak!!!

Ako Nampak Sangat Feminin!!!!

Yohooo...nampak x taraaaaaaa..blog ako nampak feminin sangat2 hhehehhee.. warna pink, merah, biru...nampak keayuan kelembutan seperti tuan punye blog..akekekaa...sila jngan termuntah yea sape2 yang mengenali ako pasti setuju pendapat ako betul tak???

22.8.11

Tetiba Teringat Pak Lah

Masa sahur pagi nie tetibe je ako teringat kat Paklah ex Pm kite Datuk Seri Abdullah Badawi..Sebenarnye bende nie berlaku secara otomatik je bile tibe2 ako teringat lagu nie :

Disini lahirnya sebuah cinta

Yang murni abadi sejati

Disini tersemai cita cita

Bercambah menjadi warisan



Andai ku terbuang tak diterima

Andai aku disingkirkan

Kemana harusku bawakan

Kemana harusku semaikan cinta ini



Betapa

Dibumi ini ku melangkah

Keutara selatan timur dan barat

Ku jejaki



Aku

Bukanlah seorang perwira

Gagah menghunus senjata

Namun hati rela berjuang

Walau dengan cara sendiri

Demi cinta ini



Ku ingin kotakan seribu janji

Sepanjang kedewasaan ini

Ku ingin sampaikan pesanan

Aku lah penyambung warisan

Saje jee ako copy paste kan lirik sekali memang kalu lagu nie berputar secara otomatik ako akan teringat Paklah masa nie nak pilihan raya lagu nie memang asyik kedengaran jee...Orang kate kalu kite tetibe teringat seseorang , maknanye orang tu pun ingatkan kite tapi maslahnyeeee Paklah tu kenal ke ako?????



17.8.11

Wordless Wednesday #7

Samsung Galaxy Tab 10.1 Teruja Sangat!


Memang teruja gilee siottttt!!!! iskkk..iskkk..iskkk memang awesome samsung galaxy tab..bile kite nak beli nie b??? ahahhhakkkk.. jng tersedak yea husben ku sayang! memang semula jadi eikkk ma nie mcm nie..kalu b kata ok jeee confirm ma terus beli tapi kalu b kate nahh ambik duit nie g beli...ohoooo...tu lagi sedap telinga mendegar petang nie balik keje kite g beli...(berangan lebih ako nie!)

12.8.11

Mama Nak Jubah Fesyen Warna Merah B!

Gedik poyonye tajuk N3 ako kat atas tu hahahhahaa...alaaa B blehhh ler taun ni ma nak tema wana merah..taun nie beli siap je senang...wana jubah merah nak yang fesyen xnak yang wana merah kosong....hhahahahhaa sengal tol ako nieee...


Husben ako dh masak sgt2 dgn kerenah isterinye yg senggal skiit niee hahahhaha



P/S: Dah dpt bonus harap2 dapat elaun uniform yg khabarnye bln nie gak masuk...emmm duit kutu cabutan harap2 kena laaa bulan nie yeaa...kena baik2 nieee hehhahahhaa!

8.8.11

Ako Malas Nak Keje Hahahaha!!!

Bila dh cuti malas plak nak g keje bukan akonye dengan anak2 pon susahnye nak kejut g skolahhh hahahhaa...like mama like soon looo!!! Weiiii memang malas laaa lebih2 lg dh bersahur bangun awal nak plak g keje hurmmmm ngantukkk siottttttttttt....nak tunggu 5.30ptg satu penyeksaan oitttt!


P/S: Abaikanlahhh cite2 malas ako g keje bukan dlm bulan ramadhan je bulan2 lain pn manjang malas jeee hahahaha streesssss dgn keje ntah ape2 ntahhh hahahha! bile ler ko nak berubah nie moyy!!

4.8.11

Siapa Monyet Sebenarnye Hidayah Shahril

Suka laki ko eikkk nak gelarkan orang monyet..sebenarnye kolah yang monyet Hidayah Sharil - isteri kepada ketua pasukan skuad Singapura, Shahril Ishak. Ada ke patut dia cakap gaya Safee Sali dan Amirul Hadi di bawah ialah gaya monyet?





Dalam laman twitter hidayah17 laaaa ko sape sibuk dok kutuk pemain malaysia ako ingat kalu laki ko tu wat style bicycle kick tentu ko puji melangit gaya unggul hebat tapi disebabkan pemain malaysia yg wat ko siap nak kutuk kate monyet! Oittt xpayahlah nak jadi propa ko pon bukan popular pon..laki ko ako pon xkenal sangat suam2 kuku jee...agak2 ko marah x kalu ako tulis mcm nie???

2.8.11

Mod Bekeje Di Bulan Ramadhan

Sengal ler ako nie...mod nak keje memang fail abissss....nie perlu motivasi diri nie...dengan meja yg bersepah banyak keje xupdate memang memeningkan pala ako bile sesuatu keje yg kite cari xselesai xdpt keje sama dr meke2 yg kite harap dpt membantu menyelesaikan masalah kite!!!!

Emmmm dah masuk 1bulan dah mcm tu gak xde action pun!!! Kerjasama anda amat diperlukan pelissss pelisss..harap dipermudahkan urusan keje ako dan dapat selesaikan semua keje dalam bulan nie gakkkk!!!


Muka stresssss mcm nk telan orang!


Harapan Ramadhan - Raihan & Man Bai


Ako sendiri xtau nape tapi memang dah jadi kewajipan bg diri ako tiap2 taun bila datang bulan ramadhan memang lagu nie sangat mengusik jiwa kewanitaan ako..(nampak poyonye ako eikkk!!!!) Lagu nie sangat menginsafkan ako..dah lama ako tinggalkan terawih sejak ako punye anak2 kecil (+ syaitan yg menghasut) dan taun nie wat pertama kalinye ako jejak ke surau semalam sangat tersentuh dengan segala dosa2 silam yang ako lakukan...

Ya Allah ko berkatilah segala amalan ako sepanjang bulan ramadhan nie...Andainya ramadhan nie terakhir wat ako berilah ako kesempatan untuk beramal dan ko terimalah segala amalanku yang allah ampunkanlah dosa2ku amin yarabil alamin...

1.8.11

Khairul Fahmi Memang Star Tau Jejari Runcing

Ayat mcm xhingat...hahhaaha...sory ler Jejari Runcing memang ler ko ade tulis "ko ingat ko star ke"(lebih kureng mcm tu ler ayatnye ako xhingat ler!) Tapi hakikatnye memang si apex nie star laa mlm Malaysia Vs Singapore kalu gol keper lain yang jaga gawang ako ingat dah byk bolos dah...ape2 pon moga Jejari Runcing xhot kat ako eikkk...sekadar memberi pendapat. Tabahlahh hadapi ape yg dah ditakdirkan Jejari Runcing moga perolehi kekuatan dibln ramadhan nie..

Thanks Apex A.K.A Khairul Fahmi u memang best lerrrrr!!!!