29.2.12

Pemilik Rusuk Kiri Ku

Wanita /perempuan diciptakan bukan daripada

 tulang rusuk atas untuk memerintah,

bukan daripada rusuk bawah untuk dipijak,


tetapi terletaknya rusuk itu dibahagian dada

dan berdekatan dengan tangan 

bermakna tangan yang membelai dan

 hati yang mempunyai perasaan dan kasih sayang


28.2.12

Tuhan Tolong Berikan Aku Cinta Yang Setia


P/s: Tuhan tolong berikan aku cinta yang setia dan tahu tanggungjawabnye sebagai pemilik rusuk kiriku! Ako tak berdaya menanggung segalanye tuhan ako yang memilih jalan ini maka aku harus melaluinye..aku tahu allah sedang menguji aku....

23.2.12

M Menguasai Diri

Ade keje tapi M..memang banyak M....

Argggghhhh streets Nye jiwaku...

I hate this situation..

Emmmm it is normal situation for

Those have M...

M go away from my life...

Sound like stupid but seriously

I hate my boss! Kbai



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

22.2.12

Biar Mimpi Sampai ke Bintang

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita


P/s:Biar mimpi sampai ke bintang ke langit kerna ianya hanyalah sebuah mimpi :)
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

21.2.12

Bicare Tanpa Kate

Pedih ati tuhan jer yang tau bicara tanpa kate

 hanya bebelan umpama langau yang hinggap di telingaku 

 walau hanya di tipon yang nyata pagi nie ako

memang tersentap sangat-sangat

ujan tanpa bicara




P/s: Mood spoil nak keje sedih pagi nie pas kena bebel rase nak lepang jer laju2 langau nie!!!


20.2.12

Thank you Allah ‎

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَامُحَمَّدٍ وَ عَلَى آلِا مُحَمَّدٍ

Salam readers,

Let's selawat to Nabi Muhammad s.a.w...

Thank you Allah, for give me another chance and for giving me this much happiness...Thank You Allah!


P/s: I'm know Allah is testing me..I've plant my life, but the best planner comes from Allah...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sad Go Away :(

I'm not just a mama to Hanafi&Syaddad, but also wife to Jaafar..I want being a better mama, not that I'm a bab mama, but I'm not perfect by a long shot...there are a lot of things that I want to do and need to do to being a better mama. It not always easy to be super mama!!!

I think its so cool that Allah trusts me to be a mama to my kids. Thank you Allah :))


P/s: Abang mama always trust u sayang ...u can do it!

6.2.12

Inginku Gigit2 Cuping Telinga Kecilmu

Ako baru jer abis baca novel gemersik kalbu satu perkara yg jarang ako lakukan..menyesal plak ako layan cite ni bile dah melekat susah plak nak tinggalkan ternanti2 next episode "i hate this feeling" :-(

Ok fine I like ahmad suffian secara xlangsung trus follow tuiter die @theaqasha bengong wehhh ako ni!!! memang tengah nak gigit2 cuping telinga seseorang wooo wooo wooo...

N I hope my life will going smoothly sometime we can't expect what will happen in our life … may Allah forgive me n give me strength to think about my right&wrong...


P/s: thank u allah I luv allah s.w.t
tabahkan ako menerima segalanye :)

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1.2.12

Wordless Wednesday#18

恭喜发财,万事如意,主里蒙恩! gong xi fa cai, wan shi ru yi, zhu li meng en

1 February Datang laei

Ari ni genap sudah 5taun begitu cepat masa berlalu begitu jua adik akan mencecah 5taun pada bln 7 ni.. Semasa adik dlm kandungan 3bln masa tu ayah meninggalkan kami semua...

Ya allah permudahkan segala urusan arwah ayahku di sana ringankan segala bebannye...Ayah I'm always miss u...alfatihah :(

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.