13.8.12

Tolong Ajar Aku Buat Facebook Boleh Tak?

Safwan: Weh! Tolong ajar aku buat Facebook boleh tak?

Ajib: Boleh. Ko dah ada depan komputer ke?

Safwan: Dah. Aku dah ada email pun.

Ajib: Cantekk! Ok, sekarang ko bukak browser Firefox atau Internet Explorer.

Safwan: Browser tu ape?…

Ajib: Laa. Ko klik menu 'start', lepas tu cari tulisan 'Internet Explorer'.
Safwan: Lepas tu?

Ajib: Kat kotak paling atas, ko taip 'www.facebook.com', pastu 'enter'.

Safwan: Oke! Lepas tu weh?

Ajib: Kalo dah keluar gambar, ko isi form pendaftaran sesuai yang ada.

Safwan: Isi yang mana weh? Takde pape pun kat page ni.

Ajib: Takkan la takde pape? Kat page tu tulis apa?

Safwan: Paling atas cuma ada tulisan 'the page cannot be displayed'.

Ajib: Oh! Ko salah tulis dari awal tu.

Safwan: Betul la aku taip, 'www.facebook.com'.

Ajib: Hmmmm, mungkin connection Internet ko mati kot.

Safwan: Eh? Kene ada Internet ye? Rumah aku takde Internet.

Ajib: Ciss. Senget! Jari aku sampai lebam kasi tau ko. Rupenye rumah ko takde Internet.

Safwan: Hehe. Takpe la. Nanti kalau aku pergi cyber cafe aku SMS ko lagi ye. Thanks ye.

Ajib: Sokey bro, email ko ape weh?

Safwan: 'www.taikocai@yahoo.com'. Ada kawan aku buatkan. Aku belum pernah buka lagi.

Ajib: Laa. Mana ade email pakai 'www' kat depan. Alahaii..

Safwan: 'www' tu ape weh?

Ajib: Waalaikumusalam Warahmatullahi Wabarakatuh!

Mungkin tiada dah kawan macam "Safwan" sekarang ni. Kalaulah ada, mampukah korang menjadi seperti "Ajib"?

p/s : ada satu lagi kisah admin nk cite ni… ad anak kawan admin yg kecik2 ni.. bila dorang tanya WTF tu apa, maka kwn2 admin yg besar2 tu jawab Wednesday Thursday Friday… hahaha…tergelak admin mase tu

Copyright aans


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

No comments:

Post a Comment