23.11.12

Menantu Pilihan Vs Non Pilihan

Korang ingat ako nie pilihan ke non pilihan lalalaalaa...ade yg kena lempang laju2 nie *weeeee larikkkkk*

Jawapan ade di ati masing2 korang lebih tau sebab masing2 yang melaluinye...pada yg non pilihan atau lebih tepat terpaksa menerima pilihan ati anak ------ Terimalah kenyataan banyak dugaan yg anda akan lalui bile memegang title "Non Pilihan"

Peace yooooo!

P/s:pada kaum adam smua especially pemilik rusuk kiriku "slamat menunaikan solat jumaat sebentar lagi"


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

21.11.12

Anakku

Cantek x kasut adik izz pakai ngehhh ngehhh spoty lagi... ;)

Sape2 yang berminat dgn kasut dan baju yg adik pakai blehlah berkunjung ke Butik Anakku... Yang duk kat seremban bleh datang ke Butik Anakku yang terdapat di tesco dan centre point. Layanan yg di beri memang tip top! Mesra selesa cekap! difinasi yg dpt dberikan pd pekerja Anakku tesco dan centre point...

Ehhhh ehhhhh pesal tetibe aku bleh promote Anakku nie?... Jng salah sangka aku x dibayar sesen pon untuk mempromote Anakku...Jauh skali nk ambik anak aku izzuddin sebagai duta Anakku! Ohhhoooloo ade ati gak tu hahahaaaaa :))

Sebenarnye kalu barang tu baik dan berkualiti ape salahnye kite share utk smua betul x??? Walaupon ramai yg ckp brg Anakku mahal tp sgt berkualiti dan tahan lama...

P/s: ketiga2 anak ako membesa dgn memakai baju dan barangan2 Anakku.. Anakku pilihan tepat xpernah mengecewakan Ku!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

18.11.12

Sajer Wat Ako Jeles!

Last night received msg frm my Chinta botak (oppps lupo plak dh xbotak since bby izzuddin dh lahir die pon bela rambut mcm biase blk...emmm motif bajet ensem hahahaaaaa...)
K sambung blk msgnye lebih kurang gini

" B kt dataran ni mkn char kuey teow tempat mkn dulu ingat x!"

Whattttt!!!! mase ngandung baru2 ni mmg ako tingin nak mkn Char Kuey Teow kt Dataran MBI tp xkan nk g ipoh semate2 nk mkn pastu blk gilo poo... Dulu kami mmg slalu blk ipoh tp skg ipoh hanye tggal kenangan dh Xdo sape #sentap...

Kalu blk ipoh pot lepak2 mlm g Gerbang Malam – Night Walk rambang mate tgk barang2 xtau nk pilih mane satu nk bli...penat jln mkn kt Dataran MBI (Char Kuey Teow) 2 pinggan ako balun hahahaaaaa emmm dappp! Kalu ptg2 slalu g padang polo kt situ pon ade sorang Pacik jual laksa guna van bleh tahan sedap gak laksanye! Kalu haus Milo tabur special fuhhhh lamenye xrase smua tu... I miss this moment! Makan + jalan2 :)

P/s: My chinta jng sajer2x wat ako Jeles k baiii!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

15.11.12

Mine Dobot :))

Salam ma'al hijrah slamat tahun baru semua...mulakan ari baru dengan semangat baru :)) tapi saye masih tdo lagi heiiiihaaa

P/s: Iman Izzuddin with love


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

12.11.12

Minum Air Ibu Kunyit

Mantop mencengkam menterkam siottt! ohh holooo ape yg cengkam terkam bagai hahahaaaaa... Cehhh cehhhh sebenarnye pagi ni aku minum air ibu kunyit...lambatnye minum dh abis pantang baru minam??? Abis tu anak aku kuning kenalah bersabarkannnn... Mehh mehh ako copy paste dari gogle khasiat minum ibu kunyit...


Fungsinya: mencuci darah n kekotoran dlmn, kecutkn rahim (kurangkan buncit!), kecutkan buasir, kecutkan fibroid, kecutkn semua jenis ketumbuhan dlmn, menyuburkan peranakan, memulihkan luka2 dlmn, naikkan seri muka, buang angin, elakkan tombong/rahim keluar/jatuh..............mcm2 lg lah. Secara saintifiknya, ibu kunyit ni adalah sejenis anti-septic yg boleh mencuci darah n membersihkn luka.

Caranya:
1. Blender ibu kunyit.
2. Perah airnya
3. Campurkan sedikit Asam jawa dan gula merah (gaul sebati sambil panaskan di kuali)
3. Diminum sekali sehari selama 3 hari berturut2 selepas darah nifas (bg org bersalin)/selepas habis haid (bg amalan) pd setiap 6 bulan.

P/s: rasenye best jer sebab ade asam jawa rase masam2 tu wat die rase ummppp:) pantang bersama 100ari yea b hahooohooo jng jeling2 k baiiii...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11.11.12

Cuti Hangit

Aku Mentari Tapi Tak Menghangatkanmu
Aku Pelangi Tak Memberi Warna Di Hidupmu

Ahalaaaa la nie kan slalu ujan mana tak hangat kain baju pon melambak xkering...nak g cuti pon kena batal :( rugi ler nk swiming pon xbleh nk jln2 pon susah kena pikir anak3 susah t deman plak :((

P/s: korang tau kt ner tempat pic kt atas main teka2 plak hahahaaaaa mengong!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10.11.12

Syoknye!

Best jer bby tdo kat nursing pillow mcm syok jerrrr :) memang syok pon slesa multi purpose bleh guna untuk nursing, utk tdo dan lain2...

Tadi dah bawa bby kuar g bli barang2 bby, Abang2nye dan mamanye pon dah rembat nursing bra..tgh usha2 nursing wear kat on 9 sape2 yang tau ade baju2 yg cantek lg sporty sila tinggalkan link!

P/s: day 49 - iman izzuddin makin dobot.. Left 10 day back to work...uwaaaaaa malasnyeee weeee!!!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

8.11.12

Apa Celop

Apa Celop! Ako sdri xpaham apo maksud eikkk... Apa yg nk d celopnye ntah :))

Day 47 still duk lg kat umah blum dpt kuar jln2 lagi salah satu sb husband keje kul 7 br nk smp umah...adik a.k.a syaddad deman plak emmm kena tggu die sihat...

P/s: cuti2 nie keje my hero2 tggu hero sorang ni besa bby pon sama joint :))


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

6.11.12

Oppa Gangnam Style

Day 45 ohhh gangnam style sambil menari2 gangnam style yessssssssss ari ni dah Abis pantang...dah pakai suar senteng dah stokin pun xpakai kahkahhkahh nampak sgt berpantang menyiksa jiwa batin ragaku!

Sudah msg my laling td bile kite nk g tu bile nk g mkn tu bile nk bercuti bila nak bla..bla..bla...fokus lebih pada jalan2 dan makan..xbleh blah kalu bleh skg gak nk berjalan2 nasib laling keje! Dah paksa die ambik cuti nampak sgt kejamnye ako!!! tapi sian anak2 t boring kalu ako dh mule keje xg jalan2 tul x? Padahal mama die yg lebih2 :))

P/s: mood nk makan dan berjalan hoyehhh hoyehhh!
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

4.11.12

Macam Tak Caye Jer!

Tulah half year ari tu pon dpt gak...final exam ni pon dpt gak achieve 100%...musykil ako ;)

Tengok senarai nama atas Iman Syaddad bin Jaafar..nanti kalu rajin ako upload persembahan adik "malaysian boy"... :)

P/s: doakan kejayaan adik berterusan semua...amin yarabil alamin..


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3.11.12

Tak Sabar Rasenye

Day 42 tak Sabar rasenye nk menghabiskan pantang uikkksss dh xsabar nk pakai Jean ketat hahahaaaaa! Dan yg penting xsabar nk mkn cheesy7 piza heheee...byk lagi wish list dlm pala otak ako ni nk wat:

1) gunting rambut

2) ketip kuku

3) facial muka

4) mkn piza

5) mkn McD

6) on line shoping dgn tenang

7) tingin minum aisss

8) jln2 ngan bb kecik ni dgn abg2nye dan husband

9) kena beli car sit baru utk bb yg lama sdh jahanam dkeja abg2nye

10) nk g konsert adik esok nak tgk adik dance n singing nak tgk adik dapat adiah best student tapi sedih xdpt tgk momy xbg pergi kena abis pantang betul2 so sad :))

Byk lah wish list ako yg penting langsung xde "kaitan kerja" malasnye nak masuk keje blk menghadap org2 gile kt opis nanti perrrrhhhh!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.