12.11.13

RACIST

- Rasa di tindas

- Rasa semua kesalahan di bahu ko

- Rasa gaji ko paling sikit dari budak SPM ( ko ade degree) orang baru masuk pon gaji beza 2, 3 ratus jer dengan ko

- Rasa keje ko punyalah banyak org yang goyang kaki jer keje senang gila tapi gaji lebih ribu2 dari ko

- Rasa sakit ati bile orang asyik kutuk MA LAI YAN .. cakap...cakap tanpa henti

- Rase orang ni blagak pandai macam diri tu hebat padahal pandai becakap jer keje 0

- Ko cuti 1 ari jer even half day pon panas tinga ko menjawab kol bos ko...nape xtanya cedik pandai yang gaji lebih ribu2 dari ko? Orang lain cuti sampai 2minggu relex ko 1 / half day dah melalak melolong kol cari   ko.. masuk akal???

Kesimpulan : Orang yang hanya pandai becakap belum tentu pandai wat keje orang jenis ni hanya tahu mencari kesalahan orang lain hanya tahu mengarah tapi bile orang yang di tindas tiada tahu ko gelabah ape pon xtahu..tutup jer tpon bile cuti senang di luar kawasan...


   - RACIST -

8.11.13

Love You Mr Arrogant


Saya memang tiada kekuatan untuk menulis dalam kate lain saya MALAS nak update blog… MALAS ni telah berluasa semenjak saya ade baby kecik  IMAN IZZUDDIN…

Yea saya sangat bz menguruskan si kecik sehingga tiada masa hahahhaha… kalu ade masa nak update pon kat opis… Nampak sangat ko ngular time waktu keje hehahaha… ado ako kesah? Bile malam si kecik tido ako pon sama tido xde masa ako nak layan bende lain sebab baby bf so malam2 baby akan bangun bf  kadang2 meragam.. saya cepat letih dan ngantuk lebih2 lagi kt tempat keje ohhh cepatlah 5.30 saya selalu tak tahan….

Saje jer ubah tulisan mcm cantek jer…mcm comel jer…mcm kuit jerrr… kami sebenarnye baru balik bercuti di cameroh 3hari 2malam di puncak yang sejuk menyebabkan baby deman batuk sesema dan ako turut sama dijangkiti… moga cepat2 sembuh sayang2 mama semua.. N3 cameron belum ade kegigihan untuk mengupdate L J J


P/S : Ade yang maki ako ni kan tajuk xde kena megena  dengan cite diatas… puihhh sabar yea kawan2 at list ako ade letak gambar Mr & Mrs Arrogant korang JJ 


25.10.13

Sheila On 7



Gilo ko Sheila On 7 kat Hot Fm dah lama ako xlayan SO7 nie...memang suke dengan group nie aiiii lahh Duta   bile lah nak tengok muka secara live... suka dengar lagu diorg nyanyi unplug kat Hot Fm pagi tadi..




P/S : Layanlah lagu baru diorang Canggung

7.10.13

Repvblik - Sandiwara cinta




Sandiwara Cinta – Repvblik

Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Airmata pun tak lagi mau menitis

Alasan yang sering kali ku dengar
Alasan yang sering kali kau ucap
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa yang telah kau lakukan kepadaku

Chorus

Jujurlah sayang aku tak mengapa
Biar semua jelas tak berbeda
Jika nanti aku yang harus pergi
Ku terima walau sakit hati

Mungkin ini jalan yang engkau mahu
Mungkin ini jalan yang kau inginkan
Kau dengannya seakan ku tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, aku tahu

Ulang Chorus 2x

Ku terima walau sakit hati

4.10.13

Indu nak beblogging macam dulu!

Asalamualaikum smua... Aiiii lahh hayyy indunye ako nk Beblogging mcm dulu!! Sibuk sangat sejak ade baby kecik nie... Yeaaa saya rindu sangat dengan Blog saya : Aku Die Unique #prasanmcmpopularsgt hahahaaaaa ehhhhhh memang syok sendiri pon.. Hopefully next year will be active back... Salam sayang with love amoy muuuuaaahhh ... seperti biase pic atas my manjer Iman Izzuddin Jaafar

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

14.7.13

Happy Fasting

5 ramadhan dah ari nie... Alhamdulilah harap2 semuanye berjalan lancar amin ... :)

Ade kalanye kite rase kite disayangi sebab sakit pening ape2 keadaan kite menjaga mereka tapi bila sesuatu hal mereka lebih pada yang lain... Terasa diri mcm x di sayangi... Yeaaaaaa! saya sangat bekecil hati mungkin yang kecik ni pon sama akan ikut jua :((


P/s: salam ramadhan semua and hapy fasting... Myb I'm not a good mum for them n not a good wife for u :((
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

3.7.13

Al-Fatihah

Salam pagi rabu all readers... Mohon pada semua yang singgah di blog nie sedekahkan al-fatihah pada bapa saudara saya yang telah meninggal pada pagi ini 03.07.2013 jam 12.00 pagi. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan dipermudahkan segala urusan di sana amin yarabill alamin.... Al-Fatihah


P/s: terima kasih pada semua moga allah merahmati kalian semua!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2.7.13

BURGERBYTE SENAWANG

Ni masa kami jalan2 beli barang anak3 seperti biasa kalau dah kuar tu anak3 ako confirm misti nak mkn McDonald, kfc, pizza hokkk olooohhhh mama ngan ayah ko nie dah xbleh blah dah dgn kfc McDonald pizza nie oiittt! Pelisssslah sayang3 mama smua nie! Tp mama ko tetap makan gakkk acamner tu????

Ok kite try selera baru burgerbyte kat senawang hage burger siti memang mahal skit compare dengan burger biasa yg kite beli tu tapi terbaekkkk sedap ko!!! Waga2 seremban memang ako rekemenlah sape yang nak g try makan sana xrugi pon kalu bayar mahal memang puas atilahh!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

17.6.13

3 Hal

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak boleh kembali :
1. Waktu 
2. Kata-kata
3. Kesempatan

Ada 3 Hal yg dapat menghancurkan hidup seseorg :
1. Kemarahan 
2. Keangkuhan
3. Dendam ..

Ada 3 Hal yg tidak boleh hilang :
1. Harapan
2. Keikhlasan
3. Kejujuran

Ada 3 Hal yg paling berharga :
1. Kasih Sayang ..
2. Cinta 
3. Kebaikan

Ada 3 Hal dlm hidup yg tidak pernah pasti :
1. Kekayaan ..
2. Kejayaan 
3. Mimpi 

Ada 3 Hal yg membentuk watak seseorg :
1. Komitmen
2. Ketulusan
3. Kerja keras

Ada 3 Hal yg membuat kita sukses :
1. Tekad
2. Kemahuan
3. Fokus ..

Ada 3 Hal yg tidak pernah kita tahu :
1. Rezeki ..
2. Umur
3. Jodoh

TAPI, ada 3 Hal dalam hidup yg PASTI :
1. Tua
2. Sakit
3. Kematian. ?.

Ya اللّه , insan yg membaca ini adalah insan yg soleh n solehah, kuat, sabar, pengasih & penyayang - maka sayangilah dia serta kasihilah dia, bantulah dia meningkatkan taraf kehidupannya, murahkan rezekinya, sihatkan tubuh badannya, jika dia melangkah, selamatkanlah dia, permudahkan & lancarkan segala pekerjaannya..Amin.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

10.6.13

9.14 urghhhhh

Ako masih malas lagi masih melayan fb,twitter,blog gossip .... Urggggghhh masih ngantuk dan banyak Kali menguap! Malas lahhh aiiii nak mulakan keje dah cuti 4ari rase xnak jer keje hahahaaaaa... Layan gambar cuti2 dengan anak2 n b...xbanyak gambar semua banyak kat tpon husband :)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

13.5.13

Bertahanlah Duhai Hati!

Memang kalu bleh ako nak blah jer tapi memikirkan komitmen ako stay lagi kat sini... Xlarat ako dengan racist lebih2, xtahan telinga ako mendengar! emmm tuhan mungkin ko letak ako di sini untuk lebih mendekati kaum nie untuk ako sedarkan bangsaku!

Bertahanlah duhai ati ako yakin ako akan kuar juar dari sini dan ako yakin ako lebih berjaya nanti!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5.5.13

Saye Dah Ngundi! Anda Semua???

Alhamdulilah selesai sudah tanggungjawab saye sebagai rakyat yang bebas memilih.... Done!

P/s: kekal ke???

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

24.4.13

Kiyomi - 韓國賣萌歌 (完整歌詞) 繁中字幕

Pagi uollsss prfffttt…dah 3 ari ako rase lemau lesu letih lemah leka lempangkan baru nak sedar uoooiiitt mod ke laut dehhhh! Macam mano nie badan se ni raso nak doman jo mak oiitt (lebih kepada malas nak kojo). Ari ni dah Wednesday blues bukan Monday blues!!!

Ildeo hagi ileun gwiyomi, ideohagi ineun gwiyomi 
Samdeo hagi sameun gwiyomi, gwigwi gwiyomi gwigwi gwiyomi 
Sadeo hagi sado gwiyomi, odeo hagi odo gwiyomi 
Yukdeo hagi yugeun jjokjjokjjokjjokjjokjjok gwiyomi nan gwiyomi 


Mihihihi kot terbolit lidah korang membaco eikkk…po plak pasal tetibo jo bahaso nogori terkeluar nie…mihehemihehe Gwiyomi


Maksud sebenar Gwiyomi adalah comel. Gwiyomi yang sebutannya adalah Kiyomi dinyanyikan oleh Jung Ilhoon ahli band boy Korea, BtoB. Tarian menggunakan jari jemari ini juga dipanggil sebagai “1 +1 = Gwiyomi”. Fenomena ini menjadi ikutan kerana melodi dan lirik lagu yang sangat comel dan pengikut yang mengikuti lagu ini sememangnya sangat comel.



P/S: Teraso diri nie cam comel plak bilo layan lagu nie mihihiii...

7.4.13

Shaklee

See from now I am star taking vitamin E a.k.a Vita-E Complex Shaklee... Puas kawan ako dok promote SNE & Beautskin tapi ako mcm xyakin pfttttttt... Dan segala mcm mak bapak collogen sb ako tgk dh mcm cendawan tumbuh melambak di pasaran... Umang aiiii hage mahal plak mkn pon tahan 15 ari..

Dengan Shaklee hage vitamin E pon ok RM116 ke 120 ako xingat beb ako biase bli Shaklee utk anak ako vita-Lea dengan ostematrix untuk my mum...blaaa blaaa blaaa ESP + penyusuan set smua memanglah hage die cecah RM600 - RM700 tapi ako still rase berbaloi..senang cite korang try dulu bile free nanti ako cite eikk!

P/s: vita-E ni utk kulit jd lembut lbh kurang mcm collagen anti penuaan.


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2.4.13

Blackout

Ni jumaat lepas g mkn...sebab byk entry dh save tp x publish.. Sup dah abis spegeti piza xsampai memang biaselah kalu g piza lambat service.. I am very bz yooo! Mihihiii....gelak dengan sopan bz dengan my dobot a.k.a iman izzuddin..harap smuanye berjalan lancar byk kecerlaruan kebelakangan nie.. Ya allah ko permudahkan segala urusanku jangan ko sukarkan segala urusanku!

P/s: Opis den xdo letrik tajuk xdo kono mengono dgn isi kandungan hahaha see i speking nogori very well yesssss osah terrer den nie!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1.4.13

Abot Mama tdo!

Abot tdo dengan lenanye..xbleh blah kaki naik atas tilam sebelah! Ngko bleh tdo stail mcm tu hahahaaaaa ;)


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

24.3.13

Kalau Dah Tersurat

Kalau bleh memang xnak tapi kalu itu yang direncanakan oleh allah sapelah ako untuk melawan takdir :( pfttttttt!

Perlu ke untuk ako ulangi lagi untuk sekian kalinye nape hanye ako jer yang perlu berubah sedangkan sebelah pihak lagi terus ulangi bende yang sama...pfttttttt ako dah bosan comonlah ako tau dosa ako pada ko banyak tapi xbermakna ko bleh sakitkan ati ako sesuka ati ko!!!

Ya allah amponkan segala dosa2ku ako tau smua yang ako alami ni adalah balasan dari dosa2Ku mungkin tiada lagi kebahagian bersama tapi jangan di seksa ati ni :((


P/s: hanya sebuah kehidupan tiade kena mengena dengan sesape...pfttttttt!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

23.3.13

Emo lebih2 plak :(

Kadang2 bile feel kurang baguh mulalah pikir bukan2 mulalah dalam ati cakap bukan2 pfftttt kecewa lebih2 :(( bukan terbaik di kalangan terbaik!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

11.3.13

Saya Sangat Risau :-(

Yeaaa tika dan sangat ni saya sangat risau .... :( risaukan kesihatan anak2 dan yang paling saya risau kesihatan mummy...ya allah ko jauhkanlah mumy Ku dari dihidapi sebarang penyakit bahaya sihatkan badan mumy Ku sembuhkan penyakit mumy Ku pemudahkan segala urusan keja mumy Ku jangan ko sukarkan segala urusan mumy Ku amin ya rabbal alamin...


P/s: kawan2 tolong doakan yang terbaik untuk mumy Ku dan anak2Ku serta suamiku dan Semua ahli kuagaku...tima kasih semuaaa
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

5.3.13

Cepat Sembuh Sayang Mama

Live dari Hospital Tuanku Ja'afar Seremban... Sudah 3hari 2malam kami berkampung di sini (me n my right) sian adik udin :( mama ayah abang long abang ngah doakan adik cepat2 sembuh.. kami semua rindu sangat2 gelak tawa dan gelagat adik udin


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

28.2.13

W.A.R.I.S - Rembau Most Wanted

Rembau Most Wanted yaw
1 2 1 2

I representin this place
Where people say murder is the case
REMBAU
the food gonna make your tongue blaze
Step forward,hold your head high
Be proud for where you came from and stay fly
Dats what Im doin
Hobin Jang Hobin
We aint trippin Jang
Tahun dopan ado laie
Pialo Malaysia kito pogang
Lagu nogori berkumandang
Semuo player masuk padang
Tabik hormat tando monang
Kito monang kito monang(kito monang yo)
Duo satu kocik bona
Ompek satu sonyum lebar

Teringek bilo poghah keringek
Nyabit rumput poie sawah
Kojo macam nk mati tapi gaji kocik anak
Itu orang dulu
Tak mcm budak2 sekarang
Susah sikit yo
Dah lari kampung tinggal bondang
Dulu maso kocik2 cito2 angkosawan
Bilo bosa jadi rapper tukar dialek nogori sembilan
Tak ponah terlinteh kek ati nak lupo'an daratan
Sapo tak pueh ati
Jom kito jumpo dopan dopan

Being the most wanted
Dont wake me up from my dream C.R.E.A.M
Rembau Most Wanted
To my boys in N9
Who worked hard and strugglin
Rembau Most Wanted

My brain works faster than computer
Cuz Im the prime mover
Entrepreneur yes I am
Weve been busy chasin dollars
Chillin at Mui Fong with my homies yaw
And If u keep talkin shit others might listening bro
Then gangin up, just pick up your gear
Listen dear
I aint messin wit the coward
I aint messin wit fake gangstas
All I know I keep my rap clean
Being the most wanted
Don't wake me up from my dream
C.R.E.A.M

Lombu ado tali takdo pon tak guno
Tunggu hujan dh ghobeh
Baru payung nk dibuko?
Kojo tak kuek tapi berangan nak hidup sonang
Baik poie mampuih dari susah'an semuo urang
Polik Bona bilo pikir orang tuduh bukan2
Takpo tunggu den dah kayo jangan cubo nadah tangan
Mintak pinjam duit apotah laie tandotangan
Time tu takdo nak berbaik
KAU BOLEH POIE JALAN

Being the most wanted
Dont wake me up from my dream C.R.E.A.M
Rembau Most Wanted
To my boys in N9
Who worked hard and strugglin
Rembau Most Wanted

Rajo Beralam
Penghulu Berluak
Lembago berlingkungan
Buapak beranak buah
Anak buah duduk bersuku-suku
Berapo suku eh?
12



P/s: Layan terbaekkkkk banggo den jadi anak nogori... motif tibo2 loghat nogori???? hahahhaa...

22.2.13

Pemilik Rusuk Kiri Saya

Pemilik rusuk kiri saya - Ape yang kamu minat itu yang slalu wat saye risau...terlalu banyak perbezaan antara kite tapi perbezaan itu yang menyatukan kite walau banyak halangan dan rintangan sebelum sah kau menjadi imam Ku dan anak2...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hard To Say

I know u strong
I know u can doing
All without me
Because of that
U never understand
My feeling.... :((

Sobbb...sobbb...hati yang teluka d pagi jumaat puihhhhhhh....puihhhhhhh.... Ade yang kena penamparkan hahahaaaaa nak wat camner memang ako sentap sekarang ni! Ngong sangat2 :(( weeeeeeee!

P/s: too love someone without being in its own right from the wounded heat!


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

21.2.13

APTB

Kadang ako terpikir gak satu ari 24jam mase yg di habis byk di tmpt keje berbanding di rumah... Emmmm penat eikkkk keje ni pandang rakan sekeje yg sama tiap2 ari.. Tadah telinga kena dengar bla..bla...bla..aduh ari2 repeat the same thing! Busan gak!!!

Tambah ngong bile opismate smua kerek sengal budget baguhhh puihhhhhhh nauzubilah Sabar jerlah tawakal dan beserah jer.. Kalu d layan tekanan relex jer lah!!! APTB

P/s: I miss my dobot even some people say my dobot have black mark... Ade ako kesah?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

20.2.13

Terbaek!

Kalu korang tengok gambar char kueh tiew ni mcm ner eikkkk? How ur opinion? Ecehhcehh speaking London plak.. Nothing to be say...need rest zzzzzz!


P/s: ya allah ko permudahkan segala urusan momyku jangan ko sukarkan segala urusan momyku! amin yarabil alamin...

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.